Έναρξη σχολικής χρονιάς: Την Πέμπτη ο αγιασμός στα σχολεία

0
169

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν φέτος τα σχολεία με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Οι ώρες του αγιασμού ενδέχεται διαφέρουν από σχολείο σε σχολείο, ανά περιοχή.

Αναφερόμενος στα προβλήματα εν όψει της έναρξης την Πέμπτη (11/09) της νέας σχολικής χρονιάς ο κ. Λοβέρδος παρατήρησε ότι τα βιβλία είναι στη θέση τους σε ποσοστό 95% και τόνισε:

[blockquote style=”1″]«Μας λείπει μόνιμο διδακτικό προσωπικό, όπου αν υπήρχε δεν θα είχαμε αυτό το τριτοκοσμικό φαινόμενο να αγωνιούμε για κενά. Μας λείπουν 10 χιλιάδες μόνιμοι καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί τους οποίους φιλοδοξούμε να προσλάβουμε με διαγωνισμό τον Δεκέμβριο αν επιτύχουμε τώρα τον Σεπτέμβριο να βγούμε από τη σχέση 1 προς 10. Ένας να μπαίνει και 10 να συνταξιοδοτηθούμε. Είναι μία πολιτική συμφωνία της κυβέρνησης και στη συνέχεια συμφωνία και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».[/blockquote]

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο η χρονιά θα ξεκινήσει με 500 κενά στο διδακτικό προσωπικό. «Θα προσπαθήσουμε να είναι οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί στις θέσεις τους στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Από τώρα σας λέω ότι κατά τις σημερινές μας προβλέψεις 500 θέσεις θα μείνουν κενές, διότι παρόλο τον αγώνα μας, τα 22.500 κενά τα κατεβάσαμε σε 16.500 με λιγότερες αποσπάσεις, περισσότερες παράλληλες αναθέσεις διδασκαλίες και καλύτερη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, αλλά από τα 16.500 κενά μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τις 16 χιλιάδες».

από το newsbomb.gr

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here