ΑρχικήΑΡΘΡΑΈναρξη Ηλεκτρονικών Αιτήσεων για το Δημόσιο ΙΕΚ Μεγαλόπολης

Έναρξη Ηλεκτρονικών Αιτήσεων για το Δημόσιο ΙΕΚ Μεγαλόπολης

Η Διεύθυνση του Δημόσιου ΙΕΚ Μεγαλόπολης ενημερώνει ότι έγινε έναρξη των ηλεκτρονικών αιτήσεων στα Δημόσια ΙΕΚ για τη νέα περίοδο κατάρτισης 2017-2018.

Από την Παρασκευή 25/08/2017 έως την Παρασκευή 01/09/2017 και ώρα 10:00, θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο των ειδικοτήτων του ΔΙΕΚ Μεγαλόπολης στο σύνδεσμο https://diek.it.minedu.gov.gr

Οι νέες ειδικότητες επαγγελματικής κατάρτισης του Δημόσιου ΙΕΚ Μεγαλόπολης, που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και θα λειτουργήσουν εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός εγγραφών είναι οι ακόλουθες:

  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)
  • Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ
  • Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου
  • Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων

Όσοι επιλεγούν μέσω μοριοδότησης θα προσκομίσουν στη συνέχεια τα απαραίτητα έγγραφα στο ΙΕΚ για επαλήθευση.

Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Μεγαλόπολης στεγάζεται στο Λεοντάρι Αρκαδίας και προσφέρει δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση σε αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, αλλά και σε πτυχιούχους Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα εξάμηνα, ενώ στο πέμπτο εξάμηνο υλοποιείται η πρακτική άσκηση, η οποία όμως μπορεί να αρχίσει και να ολοκληρωθεί και κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους φοίτησης.

Κατά τη φοίτησή τους οι καταρτιζόμενοι αποκτούν δικαίωμα αναβολής στράτευσης και έχουν μειωμένο εισιτήριο (πάσο). Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών αποκτούν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, ενώ ύστερα από επιτυχή συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. αποκτούν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 5 το οποίο μοριοδοτείται ξεχωριστά στους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π.

Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Μεγαλόπολης απευθύνεται τόσο σε εκείνους που επιθυμούν να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση και να έχουν άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας, όσο και σε εκείνους που, ανεξάρτητα από την επαγγελματική τους απασχόληση, επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους σε τομείς του ενδιαφέροντός και να αναπτύξουν προσωπικές δεξιότητες και ικανότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Δ.ΙΕΚ Μεγαλόπολης στο Λεοντάρι στο τηλ. 27910-61021.

Ωράριο λειτουργίας Γραμματείας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-15:00

Από τη Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Μεγαλόπολης

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ