Έληξαν οι καταλήψεις στα σχολεία της Μεγαλόπολης – Ψυχρό κλίμα μεταξύ Μαθητών και Γονέων

0
249

Η κατάληψη στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μεγαλόπολης έληξε και σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου από τις 11:00 ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα.

Πριν φτάσουμε όμως στην απόφαση αυτή προηγήθηκαν πολλά. Μαθαίνουμε ότι υπήρχε κόντρα μεταξύ των μαθητών και του Συλλόγου Γονέων.

Χρειάστηκαν παρεμβάσεις από τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλο Διονύσιο και από τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Κακκαβά Πολύβιο χθες Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, για να πάρουν οι μαθητές την απόφαση να λήξουν την κατάληψη.

Οι μαθητές μετά την συνάντηση που είχαν με τον κ. Παπαδόπουλο, εξέδωσαν μια ανακοίνωση με την οποία αναφέρουν ότι λύθηκαν τα 2 από τα 3 αιτήματα τους. Νωρίτερα χθες το απόγευμα οι γονείς θεωρούσαν ότι οι κινητοποιήσεις των μαθητών είναι καταχρηστικές και χωρίς ουσία, αφού είχαν ήδη έρθει σε κάποια ρήξη μαζί τους.

Από τον Σύλλογο Γονέων Γενικού Λυκείου λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση…
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γεν. Λυκείου Μεγαλόπολης θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια τον πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής, το Δήμο και το Δήμαρχο προσωπικά για την άμεση επίλυση της πλειοψηφίας των προβλημάτων του σχολείου και κατ’ επέκταση των αιτημάτων των μαθητών
Επίσης ευχαριστεί το Δήμαρχο για την άμεση επίλυση, έστω και με προσωρινή λύση του βασικότερου προβλήματος του σχολείου που είναι η καθαρίστρια και αναμένει στο εγγύς μέλλον την οριστική επίλυσή του.
Μετά τις πιο πάνω εξελίξεις ο Σύλλογος καλεί την μαθητική κοινότητα να λήξη τις κινητοποιήσεις κατάληψης της σχολικής μονάδας και ζητά από τους μαθητές και τις μαθήτριες να επιστρέψουν στα μαθήματά τους εφόσον έχουν εκλείψει οι ουσιαστικοί λόγοι των κινητοποιήσεων αυτών.

Μεγαλόπολη 12/11/2015

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Καλαϊτζής
Η Γραμματέας Βασιλική Μπίμπα

 

Για θέμα αυτό είχαμε και κόντρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης με αφορμή ερώτηση που έκανε ο Παναγιώτης Μπούρας για το θέμα με τις καθαρίστριες των 2 σχολείων και τα αιτήματα των μαθητών.

δείτε το σχετικό βίντεο..

[ot-video][/ot-video]

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here