ΑρχικήΑΡΘΡΑΈκτακτο Δ.Σ. στην Μεγαλόπολη για την Δημόσια Διαβούλευση για την Αναθεώρηση Εθνικού...

Έκτακτο Δ.Σ. στην Μεγαλόπολη για την Δημόσια Διαβούλευση για την Αναθεώρηση Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε πριν λίγη ώρα στην Μεγαλόπολη για να συζητηθεί η Δημόσια Διαβούλευση για την Αναθεώρηση Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και πως ο Δήμος Μεγαλόπολης θα αντιδράσει και θα απαντήσει σε κάποιες αναφορές που υπάρχουν για την περιοχή της Μεγαλόπολης.

Το θέμα έθεσε ο Παναγιώτης Μπούρας στο Δ.Σ. της Τετάρτης 10 Ιουνίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να στείλει στην διαβούλευση, την πρόταση του που αναφέρει ότι δεν παράγονται Βιομηχανικά απόβλητα στην Μεγαλόπολη και δεν έχουν εξαντληθεί τα ορυχεία , τα οποία η ΔΕΗ πρέπει να τα αποκαταστήσει. Επίσης αποδέχεται τον σχεδιασμό για διαχείριση των απορριμμάτων από τους Δήμους, ότι πρέπει μόνοι μας να διαχειριστούμε τα απορρίμματα που παράγουμε.

Η απόφαση ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις εκτός του Παναγιώτη Λαμπρόπουλου, ο οποίος ζήτησε να συμπεριληφθεί στην απόφαση και η διαφωνία του συμβουλίου για την κατασκευή εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων με ιδιώτες ( ΣΔΙΤ ) και έκανε αναφορά για  το εργοστάσιο επεξεργασίας στην Παλιόχουνη.

Στην ουσία πρόκειται για μια ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση και βλέπουμε ότι στην Μεγαλόπολη υπάρχει σύμπνοια και κοινή γραμμή σε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα.

Τι αναφέρει το Εθνικό Σχέδιο

Συγκεκριμένα μέσα στο Εθνικό Σχέδιο υπάρχουν αναφορές για την Μεγαλόπολη – ανάμεσα και σε άλλες περιοχές – για να δεχθεί Επικίνδυνα Βιομηχανικά Απόβλητα. Επίσης στο σχέδιο γίνονται αναφορές και για περιοχές με εξαντλημένες λατομικές και μεταλλευτικές εγκαταστάσεις και λιγνιτωρυχεία.

Στην ουσία οι συγκεκριμένες αναφορές έχουν γίνει και στα σχέδια που είχε παρουσιάσει ο κ. Παπακωνσταντίνου ο πρώην Υπουργός ΠΕΚΑ του ΠΑΣΟΚ με  μια εγκύκλιο που είχε βγει στις 7/12/2011 με την οποία καθόριζαν τα κριτήρια χωροθέτησης διάθεσης επικινδύνων αποβλήτων.  και βλέπουμε τώρα την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το Εθνικό Σχέδιο του  κ. Τσιρώνη να επαναλαμβάνει στην ουσία τα ίδια γραπτά κείμενα.

 

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν δείτε τις συγκεκριμένες αναφορές του νέου Εθνικού Σχεδίου

Image1 Image2

Στις επόμενες φωτογραφίες δείτε την αναφορά από την εγκύκλιο του 2011

Image3 Image4

 

δείτε όλο το Εθνικό Σχέδιο ΕΔΩ

δείτε τα σχόλια που έχουν κατατεθεί στην διαβούλευση μέχρι τώρα ΕΔΩ

δείτε την εγκύκλιο του 2011  ΕΔΩ

δείτε την σχετική δημοσίευση που είχε κάνει το Καφενείο της Μεγαλόπολης τον Δεκέμβριο του 2011   ΕΔΩ

 

 

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ