Άχρηστα στο εξής τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα

0
207

Τέλος στις κλοπές κινητών τηλεφώνων θέλησε να δώσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) καθώς ανακοίνωσε πως οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να διατηρούν μητρώα των αποκλειστικών αριθμών κάθε κλεμμένης συσκευής (ΙΜΕΙ), ώστε να τις μπλοκάρουν.

Κάθε εταιρεία που απενεργοποιεί τις κλεμμένες συσκευές των συνδρομητών της στο δίκτυό της, αναλαμβάνει ταυτόχρονα την ευθύνη να ενημερώνει σχετικά και τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες οφείλουν να προχωρήσουν, επίσης, στην απενεργοποίηση των κλεμμένων συσκευών στα δίκτυά τους.

Έτσι από χθες Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου ένα κλεμμένο κινητό θα είναι πλέον άχρηστο τρεις μέρες μετά την απώλεια και δεν θα μπορεί να μεταπωληθεί στην εγχώρια «μαύρη» αγορά καθώς και δεν θα ενεργοποιείται με άλλη κάρτα SIM της ίδιας ή άλλης εταιρείας.

Ο κωδικός ΙΜΕΙ περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής και αποτελεί την «ταυτότητά» της.

Κάθε συνδρομητής μπορεί να εντοπίσει τον 15ψήφιο κωδικό ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity): στη συσκευασία της συσκευής πατώντας τα πλήκτρα * # 06 # στη συσκευή του με σχετική εφαρμογή του λογισμικού της συσκευής

Για την απενεργοποίηση της συσκευής, οι συνδρομητές πρέπει αρχικά να δηλώσουν την κλοπή στην Αστυνομία και στη συνέχεια να υποβάλουν στον πάροχό τους γραπτό αίτημα απενεργοποίησης, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ένα αίτημα απενεργοποίησης απορρίπτεται εάν ο δηλούμενος κωδικός ΙΜΕΙ δεν είναι έγκυρος σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς προδιαγραφές ή δεν έχει αποδοθεί από τον κατασκευαστή στη συσκευή ώστε να την προσδιορίζει κατά μοναδικό τρόπο.

από το ArcadiaPortal

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here