Άνιση μεταχείριση λόγω φύλου καταγγέλλει το Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης

3
266

Στην προκήρυξη 4/2016 ορισμένου χρόνου 8μηνης διάρκειας απασχόλησης τριάντα επτά (37) τεχνικών ορυχείων στο ΛΚΜ περιγράφονται αναλυτικά τα καθήκοντα των εργαζομένων της συγκεκριμένης ειδικότητας και πιο συγκεκριμένα ότι: «θα απασχοληθούν στο σύστημα εκσκαφής, μεταφοράς και απόθεσης λιγνίτη και συγκεκριμένα: είτε στην επιτήρηση, τον καθαρισμό και την υποστήριξη των Ταινιοδρόμων, είτε στην επιτήρηση, καθαρισμό και επέμβαση σε οποιοδήποτε σημείο των Κυρίων Μηχανημάτων (Καδοφόρου Εκσκαφέα, Ταινιοχήματος, Καλωδιοχήματος, Αποθέτη λιγνίτη, Αποθέτη Αγόνων, Απολήπτη λιγνίτη), υπό την επίβλεψη αδειούχου Χειριστή Ηλεκτροκίνητων Εκσκαπτικών Μηχανημάτων».

Με το παρόν υπόμνημα μας θέλουμε να σας επισημάνουμε το γεγονός ότι μεταξύ των επιτυχόντων υπάρχουν πέντε (5) γυναίκες. Η Διεύθυνση του ΛΚΜ με λογική «αποφασίζομεν και διατάζομεν» απαγορεύει στις γυναίκες αυτές κάποιες εκ των οποίων επιθυμούν να εργαστούν σε πρόγραμμα εναλλασσομένων φυλακών (βάρδια).

Η απαγόρευση των γυναικών τεχνικών ορυχείων στον Τομέα Εκμετάλλευσης του ΛΚΜ συνιστά άνιση μεταχείριση λόγω φύλου στην συγκεκριμένη θέση εργασίας σχετικά με τις προϋποθέσεις και τον καθορισμό των όρων και των συνθηκών απασχόλησης.

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης ζητά: Την αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος απασχόλησης των γυναικών τεχνικών ορυχείων σε πρόγραμμα εναλλασσομένων φυλακών για ισότιμη μεταχείριση στην εργασία.

Για το Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΗΤΑΣ Γεώργιος ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

Facebook Comments

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βασικά κακώς που μπαίνουν. Δεν προσφέρουν ούτε τα βασικά,το μανίκι το τραβάνε οι άλλοι εργάτες άντρες. Ο λόγος ” ειναι γυναίκα σου λέει δεν μπορεί, κανει κρύο και κρυώνει,έχει λάσπες και κάμποσα αλλά”. Καταλαμβάνουν μια θέση ενός που μπορεί να προσφέρει πραγματικά,αλλά κάποιοι συνάδελφοι δεν τις θέλουν καθόλου, γιατί στην δύσκολη πχ φτυάρι κατεβαίνουν αυτοί και οι επιστάτες.
    Εκείνο το ΣΟΣ μήπως έκανε συνεργασία με τον σύλλογο Καλλιστώ?Ή υπάρχει κάποιος αλλος λόγος?
    Σε αυτον τον διαγωνισμό 4/2016 άρχισε να συμβαίνει αυτο? Μάλλον οχι.

  2. Τι να τις κάνουν ;Να φυλάνε και αυτες μην πάθουν κανένα ατύχημα ;καλα την έβγαζαν τόσα χρονια εκει μεσα !Ουτε τον νοτ αους δεν ήξεραν να πατήσουν !Ολες στο περιβάλλον να φυτεύουν δένδρα !Φυση και δημιουργία !

  3. Πριν κάποια χρονια ηταν κατι Τσούπες στα στεγασμένα συνεργεια του μηχανολογικού !Περα το οτι δεν κάνανε απόλυτος τίποτα, δεν τολμούσες ούτε να τους μίλησεις !Τους έβγαζαν τα κορόιδα το μεροκάματο !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here