Άη Βασίλης για τους εργαζομένους η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας»

0
246

Τον καθιερωμένο απολογισμό αλλά και την κοπή της πίτας πραγματοποίησε την παραμονή της πρωτοχρονιάς, η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας». Η χρονιά που φεύγει μπορεί να έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις και πρωτόγνωρες καταστάσεις για την ελληνική οικονομία, με ύφεση, κλειστές τράπεζες και περιορισμό κεφαλαίων, όμως δεν εμπόδισε την εταιρεία να κλείσει με αύξηση των πωλήσεων και με τον κύκλο των εργασιών της να σημειώνει άνοδο 17%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας , παρουσία του αδερφού του Στάθη και της μητέρας του Βίκυς, έκανε γνωστό ότι στην ελληνική αγορά η εταιρεία κατάφερε να έχει αύξηση πωλήσεων στα τσιγάρα που ξεπερνά το 9% κατ’ όγκο, ενώ το μερίδιό από 12,7% στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς ξεπέρασε το 14,25%. Στον καπνό για στριφτό τσιγάρο, η αύξηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά ξεπέρασε το 19,5% εδραιώνοντας την εταιρεία «Καρέλιας» στην δεύτερη θέση. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η πορεία της καπνοβιομηχανίας «Καρέλιας» και εκτός Ελλάδος, όπου κάτω από αντίξοες συνθήκες, οι διεθνείς πωλήσεις κατέγραψαν μία ακόμη θετική πορεία, πετυχαίνοντας αύξηση κατά 6% περίπου στα τσιγάρα και 7% στον καπνό για στριφτό. Έτσι για δεύτερη φορά στην ιστορία της η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας», πέτυχε συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τα 16.000.000.000 τσιγάρα, ενώ διατήρησε την κερδοφορία σε υψηλά επίπεδα, η οποία θα ήταν ακόμη υψηλότερη αν διάφοροι εξωγενείς παράγοντες δεν επηρέαζαν.

[blockquote style=”1″]Πρεσβευτής της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας και το 2015 η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας» «Μποναμάς» ρεκόρ πάνω από 3εκ. ευρώ προς τους εργαζομένους της εταιρείας [/blockquote]

Επίσης, ο κ. Καρέλιας έκανε γνωστό ότι αυξήθηκε και η απασχόληση στη εταιρεία. Μέσα στη χρονιά που πέρασε, έγιναν 34 προσλήψεις για κάλυψη θέσεων που προέκυψαν από συνταξιοδότηση εργαζομένων αλλά και για κάλυψη νέων αναγκών. Η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας» μέσα στο 2015 λανσάραμε νέα προϊόντα, τόσο εντός Ελλάδος, όσο και σε αρκετές αγορές του εξωτερικού, βάζοντας τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον. Τέλος, μέσα στο 2015, προχώρησε σε επενδύσεις 3,5 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητος, τη βελτίωση της ευελιξίας στην παραγωγή, την περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών , αλλά και τη σταδιακή προσαρμογή στην νέα κοινοτική οδηγία που θα διέπει τα καπνικά προϊόντα από τον Μάιο του 2016. Για το 2016 έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό ύψους 14,1 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την προσαρμογή της εταιρείας στην οδηγία αλλά και για τη κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τις αυξημένες πωλήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ανδρέας Καρέλιας και στις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν το 2015 με την οικονομική αστάθεια στη χώρα και τις οποίες η εταιρεία αντιμετώπισε με ετοιμότητα και τον καλύτερο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα βασικές προτεραιότητες της εταιρεία κατά την επιβολή των περιορισμών κεφαλαίων ήταν • Να συνεχίζονται να πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην ώρα τους. Ακόμα και την εποχή που οι τράπεζες ήταν κλειστές, άλλαξε το σύστημα και όσο καιρό χρειάσθηκε, η εταιρεία πλήρωσε με μετρητά όλους τους εργαζόμενους. • Να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των προμηθευτών απέναντι στην εταιρεία, και να μην διακοπεί η τροφοδοσία με πρώτες ύλες. • Να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πελατών τόσο της Ελλάδος όσο και του εξωτερικού, απέναντι στην εταιρεία και να μην διακοπεί η τροφοδοσία τους με προϊόντα της εταιρείας. Έχοντας εξασφαλίσει τα πρώτα δύο, αλλά και βρίσκοντας λύση το ίδιο βράδυ του κλεισίματος των τραπεζών, τα καταφέραμε και εδώ, εξήγησε ο κ. Καρέλιας. Ο διευθύνων σύμβουλος της «Καρέλιας Α.Ε.» έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επικείμενες αλλαγές, που θα φέρει στις εργασίες της εταιρείας η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για περιορισμούς στον τρόπο παρουσίασης των πακέτων από το Μάιο του 2016. Ο ίδιος μίλησε για επιδίωξη εξόντωσης των εγχώριων καπνοβιομηχανιών ενώ πιστεύει ότι αυτές οι αλλαγές θα ευνοήσουν και το λαθρεμπόριο που ήδη ανθεί. Σημείωσε, ωστόσο, πως η οδηγία αυτή είναι μία πραγματικότητα στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστούν όλοι και κάλεσε όλους τους εργαζομένους να καταβάλουν από κοινού μεγάλη προσπάθεια, ώστε η εταιρεία να ανταπεξέλθει με επιτυχία και στα νέα δεδομένα.

Κλείνοντας, τον απολογισμό του για το 2015 ο Ανδρέας Καρέλιας τόνισε ότι για άλλη μία χρονιά η «Καρέλιας» υπήρξε ο πραγματικός πρεσβευτής της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας. Μέσα στο 2015, η Καπνοβιομηχανία “Καρέλιας” εισέφερε στα δημόσια ταμεία € 475.000.000 περίπου από έμμεσους και άμεσους φόρους (αυξημένα κατά 32% σε σχέση με πέρσι), και 7.000.000 στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ έφερε πάνω από € 185.000.000 σε συνάλλαγμα από τις διεθνείς πωλήσεις. Για το 2016 ο Ανδρέας Καρέλιας ευχήθηκε να κρύβει λιγότερες εκπλήξεις από ότι το προηγούμενο έτος, και μεγαλύτερη σταθερότητα για τη χώρα.

Μετά τον απολογισμό ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας με τον κ. Ανδρέα Καρέλια να ανακοινώνει στους εργαζόμενους της εταιρείας τις έξτρα παροχές προς αυτούς, που φέτος ξεπέρασαν τα 3εκ ευρώ και είναι οι υψηλότερες στην ιστορία της εταιρείας! Πιο συγκεκριμένα:

1. Το επίδομα «χειμερινής στολής – γαλοπούλας» θα είναι φέτος € 200,00 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.
2. Το επίδομα παρουσίας θα είναι € 800,00..
3. Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.400,00.
4. Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2015, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500,00.
5. Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2015.
6. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από € 1.700, θα λάβουν πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 800,00.
7. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές € 1.200 έως € 1.699, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.500 ευρώ.
8. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.199 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €2.500,00.
9. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές € 1.201 έως € 1.699 και οι οποίοι έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 750,00.
10. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως € 1.199 και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 450,00 για κάθε ανήλικο παιδί.
11. Ο κάθε λαχνός της σημερινής γιορτής είναι € 800,00. Όπως κάθε χρόνο, όλες οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές, δηλαδή η Εταιρεία θα καλύψει όλους τους φόρους και τις κρατήσεις που αναλογούν στους εργαζομένους από τις παροχές αυτές. Όλες οι παραπάνω έκτακτες οικειοθελείς παροχές, καθώς και τα έκτακτα πρόσθετα bonuς για τους εργαζομένους που διέπρεψαν με την απόδοσή τους μέσα στην χρονιά που πέρασε, αναμένεται να ξεπεράσουν το ποσόν των € 3.000.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο ποσόν που έχει δώσει ποτέ η εταιρεία .

Μεγάλος τυχερός της κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας αναδείχθηκε ο υπάλληλος από τα γραφεία της Αθήνας, Νέστωρας Δημητρόπουλος ο οποίος κέρδισε 8,500 ευρώ ενώ 40 ακόμα εργαζόμενοι κέρδισαν από 800 ευρώ!

Του Κώστα Γαζούλη από το Θάρρος

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here