ΔΕΗ¨Το τέχνασμα των 8μήνων¨ Από τον Δημήτρη Αποστολόπουλο

¨Το τέχνασμα των 8μήνων¨ Από τον Δημήτρη Αποστολόπουλο

Στις τελευταίες 8μηνες προκηρύξεις εργασίας της ΔΕΗ, παρατηρείται το φαινόμενο να ζητούνται δυσανάλογα κριτήρια πρόσληψης σε σχέση με τη θέση που προκηρύσσεται.

Γιατί δηλαδή ένας εργάτης ορυχείου πρέπει να διαθέτει πτυχίο ΕΠΑΛ η ΙΕΚ κάποιας ειδικότητας προκειμένου να χειριστεί το φτυάρι , να κουβαλάει  τα ράουλα ή να βοηθάει στην κουζίνα;

Το παραπάνω γεγονός έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείονται από την εργασία πολλές κατηγορίες συμπολιτών μας (άτομα μεγάλης ηλικίας, εργάτες Υ.Ε., γυναίκες , κ.λ.π. ) και εμμέσως να πλήττεται το μέτρο της εντοπιότητας που με τόσο κόπο κατακτήθηκε για τις παραπάνω προσλήψεις.

Η εντοπιότητα στις προσλήψεις καταστρατηγείται όταν οι προσλήψεις εξειδικεύονται και θέτονται υπερβολικά κριτήρια πρόσληψης για την παρεχόμενη εργασία.

Την στιγμή που τα 8μηνα, παρά την δραματική μείωση του ημερομισθίου, αποτελούν αναγκαίο εισόδημα και μοναδικό σε ορισμένες περιπτώσεις για τους Μεγαλοπολίτες, πρέπει να διασφαλίσουμε την εντοπιότητα ως προϋπόθεση πρόσληψης και να αντιπαρατεθούμε σε κάθε προσπάθεια έμμεσης απόρριψης της, από γραφειοκρατικά τεχνάσματα προκηρύξεων.

Αποστολόπουλος Δημήτρης

Περιφ. Σύμβουλος

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα συγχαρητήρια μου για το άρθρο σας…κανείς δεν είχε μιλήσει μέχρι τώρα…επίσης θα έπρεπε να μιλήσετε και για παρατυπίες στην πρόσληψη των 8μηνων(παρατυπίες που οι περισσότεροι γνωρίζουμε). Για την προϋπηρεσία που απαιτείται με αποτέλεσμα να μπαίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι. κΑΙ εγώ Μεγαλοπολίτης είμαι, απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης και δεν με παίρνουν ούτε εργάτη να χειρίζομαι φτυάρι όπως γράψατε παραπάνω…χρειάζεται ΕΠΑΛ και όχι ενιαίο λύκειο και πανεπιστήμιο που έχουμε τελειώσει πολλά παιδιά….βαρέθηκα να κάνω αιτήσεις για ένα 8μηνο….ας είναι καλά οι αρμόδιοι που με τα κριτήρια αυτά αφήνουν έξω εμάς τους Μεγαλοπολίτες και παίρνουν την μισή Τρίπολη και Καλαμάτα….ίσως θα έπρεπε να σκεφτούμε καλύτερα αν πρέπει σαν νέοι να παραμείνουμε στην Μεγαλόπολη….

  2. Τα συγχαρητήρια μου για το άρθρο σας…κανείς δεν είχε μιλήσει μέχρι τώρα…επίσης θα έπρεπε να μιλήσετε και για παρατυπίες στην πρόσληψη των 8μηνων(παρατυπίες που οι περισσότεροι γνωρίζουμε). Για την προϋπηρεσία που απαιτείται με αποτέλεσμα να μπαίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι. κΑΙ εγώ Μεγαλοπολίτης είμαι, απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης και δεν με παίρνουν ούτε εργάτη να χειρίζομαι φτυάρι όπως γράψατε παραπάνω…χρειάζεται ΕΠΑΛ και όχι ενιαίο λύκειο και πανεπιστήμιο που έχουμε τελειώσει πολλά παιδιά….βαρέθηκα να κάνω αιτήσεις για ένα 8μηνο….ας είναι καλά οι αρμόδιοι που με τα κριτήρια αυτά αφήνουν έξω εμάς τους Μεγαλοπολίτες και παίρνουν την μισή Τρίπολη και Καλαμάτα….ίσως θα έπρεπε να σκεφτούμε καλύτερα αν πρέπει σαν νέοι να παραμείνουμε στην Μεγαλόπολη….

  3. Τα συγχαρητήρια μου για το άρθρο σας…κανείς δεν είχε μιλήσει μέχρι τώρα…επίσης θα έπρεπε να μιλήσετε και για παρατυπίες στην πρόσληψη των 8μηνων(παρατυπίες που οι περισσότεροι γνωρίζουμε). Για την προϋπηρεσία που απαιτείται με αποτέλεσμα να μπαίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι. κΑΙ εγώ Μεγαλοπολίτης είμαι, απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης και δεν με παίρνουν ούτε εργάτη να χειρίζομαι φτυάρι όπως γράψατε παραπάνω…χρειάζεται ΕΠΑΛ και όχι ενιαίο λύκειο και πανεπιστήμιο που έχουμε τελειώσει πολλά παιδιά….βαρέθηκα να κάνω αιτήσεις για ένα 8μηνο….ας είναι καλά οι αρμόδιοι που με τα κριτήρια αυτά αφήνουν έξω εμάς τους Μεγαλοπολίτες και παίρνουν την μισή Τρίπολη και Καλαμάτα….ίσως θα έπρεπε να σκεφτούμε καλύτερα αν πρέπει σαν νέοι να παραμείνουμε στην Μεγαλόπολη….

  4. Τα συγχαρητήρια μου για το άρθρο σας…κανείς δεν είχε μιλήσει μέχρι τώρα…επίσης θα έπρεπε να μιλήσετε και για παρατυπίες στην πρόσληψη των 8μηνων(παρατυπίες που οι περισσότεροι γνωρίζουμε). Για την προϋπηρεσία που απαιτείται με αποτέλεσμα να μπαίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι. κΑΙ εγώ Μεγαλοπολίτης είμαι, απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης και δεν με παίρνουν ούτε εργάτη να χειρίζομαι φτυάρι όπως γράψατε παραπάνω…χρειάζεται ΕΠΑΛ και όχι ενιαίο λύκειο και πανεπιστήμιο που έχουμε τελειώσει πολλά παιδιά….βαρέθηκα να κάνω αιτήσεις για ένα 8μηνο….ας είναι καλά οι αρμόδιοι που με τα κριτήρια αυτά αφήνουν έξω εμάς τους Μεγαλοπολίτες και παίρνουν την μισή Τρίπολη και Καλαμάτα….ίσως θα έπρεπε να σκεφτούμε καλύτερα αν πρέπει σαν νέοι να παραμείνουμε στην Μεγαλόπολη….

  5. Δε νομίζω πως είναι τα δυσανάλογα κριτήρια πρόσληψης που μένουν έξω από τις οκτάμηνες συμβάσεις πολλοί Μεγαλοπολίτες, παρά το παράδοξο της όλης λογικής. Εδώ και πολλά χρόνια φαίνεται να μη δίνεται προτεραιότητα στους ανθρώπους αυτούς που έχουν υποστεί το “καρκίνωμα” του εργοστασίου, με αποτέλεσμα να δικαιώνεται η φράση “αλλού τρως, αλλού πίνεις”. Και δεν είναι η μόνη περίπτωση που η αδικία κατακλύζει την περιοχή μας, να μιλήσουμε για την τηλεθέρμανση που θα έπρεπε να προσφέρεται σε τιμή κόστους αν όχι δωρεάν; Τέλος πάντων η λύση των αιώνων Θοδωρή δεν είναι η μετανάστευση, εσωτερική ή εξωτερική, αλλά η πίεση των υπευθύνων από τον λαό και τους ηγέτες του, όταν υπάρχουν βέβαια…

  6. Δε νομίζω πως είναι τα δυσανάλογα κριτήρια πρόσληψης που μένουν έξω από τις οκτάμηνες συμβάσεις πολλοί Μεγαλοπολίτες, παρά το παράδοξο της όλης λογικής. Εδώ και πολλά χρόνια φαίνεται να μη δίνεται προτεραιότητα στους ανθρώπους αυτούς που έχουν υποστεί το “καρκίνωμα” του εργοστασίου, με αποτέλεσμα να δικαιώνεται η φράση “αλλού τρως, αλλού πίνεις”. Και δεν είναι η μόνη περίπτωση που η αδικία κατακλύζει την περιοχή μας, να μιλήσουμε για την τηλεθέρμανση που θα έπρεπε να προσφέρεται σε τιμή κόστους αν όχι δωρεάν; Τέλος πάντων η λύση των αιώνων Θοδωρή δεν είναι η μετανάστευση, εσωτερική ή εξωτερική, αλλά η πίεση των υπευθύνων από τον λαό και τους ηγέτες του, όταν υπάρχουν βέβαια…

  7. Δε νομίζω πως είναι τα δυσανάλογα κριτήρια πρόσληψης που μένουν έξω από τις οκτάμηνες συμβάσεις πολλοί Μεγαλοπολίτες, παρά το παράδοξο της όλης λογικής. Εδώ και πολλά χρόνια φαίνεται να μη δίνεται προτεραιότητα στους ανθρώπους αυτούς που έχουν υποστεί το “καρκίνωμα” του εργοστασίου, με αποτέλεσμα να δικαιώνεται η φράση “αλλού τρως, αλλού πίνεις”. Και δεν είναι η μόνη περίπτωση που η αδικία κατακλύζει την περιοχή μας, να μιλήσουμε για την τηλεθέρμανση που θα έπρεπε να προσφέρεται σε τιμή κόστους αν όχι δωρεάν; Τέλος πάντων η λύση των αιώνων Θοδωρή δεν είναι η μετανάστευση, εσωτερική ή εξωτερική, αλλά η πίεση των υπευθύνων από τον λαό και τους ηγέτες του, όταν υπάρχουν βέβαια…

  8. Δε νομίζω πως είναι τα δυσανάλογα κριτήρια πρόσληψης που μένουν έξω από τις οκτάμηνες συμβάσεις πολλοί Μεγαλοπολίτες, παρά το παράδοξο της όλης λογικής. Εδώ και πολλά χρόνια φαίνεται να μη δίνεται προτεραιότητα στους ανθρώπους αυτούς που έχουν υποστεί το “καρκίνωμα” του εργοστασίου, με αποτέλεσμα να δικαιώνεται η φράση “αλλού τρως, αλλού πίνεις”. Και δεν είναι η μόνη περίπτωση που η αδικία κατακλύζει την περιοχή μας, να μιλήσουμε για την τηλεθέρμανση που θα έπρεπε να προσφέρεται σε τιμή κόστους αν όχι δωρεάν; Τέλος πάντων η λύση των αιώνων Θοδωρή δεν είναι η μετανάστευση, εσωτερική ή εξωτερική, αλλά η πίεση των υπευθύνων από τον λαό και τους ηγέτες του, όταν υπάρχουν βέβαια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,774ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,328ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ