Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΚάτοικοι Λυκαίου: Δεν δεχόμαστε να «δηλητηριάσει» το νερό μας με χλώριο...

Κάτοικοι Λυκαίου: Δεν δεχόμαστε να «δηλητηριάσει» το νερό μας με χλώριο ο Δήμος Μεγαλόπολης

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΔΗΜΟΤΕΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ, Λύκαιο 30-12-2015
IΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΕΡΟΥ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΥΚΑΙΟΥ Αρ. Πρωτ. 1402/05-02-2016
Ταχ Δ/νση: Λύκαιο 22200
Προς :κ. Δήμαρχο Δήμου Μεγαλόπολης
Κοιν. Εκπρόσωπο Τοπικής Κοινότητας Λυκαίου
Θέμα: «Όχι χλώριο στο υγιεινό νερό Λυκαίου με φυσική ροή από το βουνό, δεν δεχόμαστε να το «δηλητηριάσει» ο Δήμος Μεγαλόπολης»

• Πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης προγραμματίζει στην Τ.Κ. Λυκαίου επέκταση δικτύου ηλεκτροδότησης με σκοπό να τοποθετήσει στην καινούρια δεξαμενή μηχάνημα χλωρίωσης του νερού.

• Το νερό των πηγών ύδρευσης της τοπικής κοινότητας Λυκαίου το οποίο έρχεται από υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα, μέσα από τη φύση όπου δεν υπάρχουν ούτε καλλιέργειες, ούτε ραντίσματα, ούτε άλλη παρέμβαση στο περιβάλλον μετά από τακτικές εξετάσεις από το έτος 1986 έως σήμερα έχει κριθεί κατάλληλο και υγιεινό, και όλες οι αναλύσεις και τα στοιχεία υπάρχουν στην πρώην Κοινότητα Λυκαίου και στο Δήμο Μεγαλόπολης. Επίσης κατά την επίσκεψη του κ. Δημάρχου στο Λύκαιο την 28-3-2015, ο ίδιος διαβεβαίωσε τους κατοίκους της Τ.Κ. Λυκαίου ότι μετά από τις τακτικές εξετάσεις του νερού των πηγών που γίνονται από το ΕΜΠ το νερό είναι καθαρό και υγιεινό, όπως είπε επίσης και το νερό της κεντρικής βρύσης είναι κατάλληλο και κάλεσε τον εκπρόσωπο της Τ.Κ. Λυκαίου να πάρει από το Δημαρχείο τις εξετάσεις.

• Ακόμη όταν ήρθε στο Λύκαιο η Αρκαδική τηλεόραση στις 24 Ιουλίου 2015 για το θέμα των πηγών και του λάστιχου υδροδότησης, ο Δήμος Μεγαλόπολης βγήκε στο ανωτέρω κανάλι και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «μετά από εξετάσεις του νερού των πηγών υδροδότησης που γίνονται από το ΕΜΠ το νερό του Λυκαίου έχει βρεθεί σωστό και καθαρό».

• Δεν χρειάζεται χλώριο στο νερό για να κουκουλώσει ή να σκοτώσει κάτι που δεν υπάρχει. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε όλους τους εμπλεκόμενους που κανονίζουν χωρίς εμάς, να βάλουν χλώριο στο πόσιμο νερό και να «δηλητηριάσουν» το υγιεινό νερό από τις πηγές με φυσική ροή και υπερχείλιση της δεξαμενής.

• Διαφωνούμε και είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε τέτοια απόφαση, δεν θέλουμε χλώριο στο νερό για το οποίο κάναμε τόσο αγώνα, καταργήσαμε το παλιό νερό με άντληση πηγής ύδρευσης εντός του χωριού για να αποφύγουμε το χλώριο και φέραμε πριν από 22 χρόνια επί της τότε κοινότητας, νερό με φυσική ροή από το βουνό στη δεξαμενή του χωριού, (5,5 χλμ. απόσταση) το οποίο όπως προαναφέραμε είναι καθαρό, το πίνουμε χωρίς χλώριο επί 22 χρόνια και δεν μπορεί να μας αναγκάσει ο Δήμος να πίνουμε χλώριο.

• Δεν δεχόμαστε να «δηλητηριάσει» το νερό του Λυκαίου ο Δήμος Μεγαλόπολης, και να μας ποτίζει «φαρμάκι» στα τυχόν σχέδια οποιασδήποτε σκοπιμότητας.

• Το χλώριο έχει καταργηθεί στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης, στην Αμερική κ.λπ.. Ο διάσημος αυστριακός καθηγητής οικολογικής χημείας, δρ. Oto Huntsinger είχε πει πριν από χρόνια: «Ο Θεός δημιούργησε 91 στοιχεία, ο άνθρωπος 15 και ο διάβολος μόνο 1, το χλώριο»

• Υπάρχουν πολλοί ειδικοί επιστήμονες, ερευνητικά κέντρα, κ.λπ. οι οποίοι ύστερα από συνεχείς εργαστηριακές και επιδημιολογικές έρευνες συμφωνούν πως αυτό που έσωσε την ανθρωπότητα από παλαιότερες ασθένειες όπως η χολέρα, ο τύφος, η γαστρεντερίτιδα κ.λπ. έρχεται σήμερα να μας καταδικάσει σε πολύ μεγαλύτερες ασθένειες όπως καρκίνο, άνοια, νεφρικές παθήσεις, καρδιακές παθήσεις, αρτηριοσκλήρωση, αναιμία, υψηλή πίεση, αλλεργικές αντιδράσεις, αποβολές, δυσμενείς επιδράσεις στο δέρμα και στα μαλλιά και σε πολλές άλλες εκφυλιστικές ασθένειες.
Το χλωριωμένο νερό μπορεί να είναι επικίνδυνο όχι μόνο ως πόσιμο, αλλά και όταν χρησιμοποιείται για το πλύσιμο του σώματος και για μαγείρεμα.

Παραθέτουμε δημοσιεύματα και αναφορές επιστημόνων, μεταξύ των οποίων και τα ανωτέρω, με τις βλάβες και τις αρρώστιες που προκαλεί το χλώριο και τα προϊόντα του στο νερό το πόσιμο, στο μαγείρεμα, στο ντουζ κλπ, στον ανθρώπινο οργανισμό.
Συνημμένα : 6 σελίδες με δημοσιεύματα
11 σελίδες με 216 υπογραφές
1 σελίδα με 2 φωτογραφίες

Γι’ αυτούς τους λόγους ΟΧΙ χλώριο στο νερό του Λυκαίου.

Οι παρακάτω υπογράφοντες Δημότες, κάτοικοι Τ.Κ. Λυκαίου

lykaio1

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,754ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run

Ένα ξεχωριστό βραβείο παρέλαβε ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ....

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img