ΑρχικήΑΡΘΡΑΣύσκεψη για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων περιόδου 2014 – 2015

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων περιόδου 2014 – 2015

Ο συντονισμός των δράσεων των υπηρεσιών και των φορέων, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο ήταν το θέμα ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργου Διδασκάλου, σήμερα το πρωί, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες των εμπλεκομένων με την πολιτική προστασία φορέων σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ανάλογα περιστατικά.

Αναφέρθηκε, επίσης, ο σημαντικός ρόλος που παίζει η πρόληψη σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, ενώ τονίστηκε η ευθύνη της Αυτοδιοίκησης, ως αρμόδια για την εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και η ανάγκη υπερβατικής προσπάθειας όλων των φορέων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Ιδιαίτερη σημασία  δόθηκε στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και η δυνατότητα διορθωτικών νομοθετικών παρεμβάσεων προς διευκόλυνση του σημαντικότατου έργου της Πολιτικής Προστασίας.

Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Υποστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς, η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γεωργία Πατακιάρα, Αντιδήμαρχοι των δήμων της Πελοποννήσου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες Πολιτικής Προστασίας και άλλων αρμοδίων φορέων, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Εισηγητές στη σύσκεψη ήταν ο Περιφερειακός Δ/της Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας, το στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Αλέξανδρος Τακτικός και ο Διευθυντής Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δημήτρης Μήλιος. Συντονιστής ήταν ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Κατσαρός.

από το ArcadiaPortal

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Η Κατερίνα Χαρβάτη τιμάται με το Παγκόσμιο Βραβείο Επιστήμης Albert Einstein

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Συμβούλιο απονέμει τιμητική διάκριση στην παλαιοανθρωπολόγο, Κατερίνα Χαρβάτη, για την έρευνά...

Εορτασμός των Αγίων Επτά Μακκαβαίων στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου πίσω από το Αρχαίο θέατρο, είναι η εικόνα των...

«Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου»: Ένα βιβλίο που αναβιώνει τις μνήμες μιας ολόκληρης γενιάς κατασκηνωτών

Το βιβλίο «Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου» αποτελεί μια κατάθεση μνήμης και εμπειριών από...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img