ΑρχικήΑΠΕΡΓΙΑΣωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια: Έφτασε η ώρα της μάχης!

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια: Έφτασε η ώρα της μάχης!

Η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έφερε αιφνιδιαστικά για ψήφιση το νομοσχέδιο ταφόπλακα για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, κάνει ότι μπορεί για να κάμψει την αντίδραση τους και να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα που της υπαγορεύουν η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο.

Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

Να απαντήσουμε με την ετοιμότητα μας στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης, τις μεθοδεύσεις της για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας, στα μουγκά!

Να μην περάσουν οι απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης.

Ειδικότερα στο ορυχείο της Μαραθούσας ο απεργοσπαστικός μηχανισμός ξεπέρασε σε τακτικισμούς ακόμα και την κυβέρνηση και χρησιμοποίησε κάθε μέσο προκειμένου να λειτουργήσει το ορυχείο. Διεύθυνση, υπερεσιακά στελέχη, εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός ακόμα η και η αστυνομία όλοι είχαν εμπλοκή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων σήμερα το πρωί ζητήθηκε από το εξαιρούμενο προσωπικό να κατέβουν στο χώρο του ορυχείου και συγκεκριμένα στον εκσκαφέα Ε17, με πρόσχημα την μετακίνηση του μηχανήματος και αν χρειαστεί την απ’ ευθείας τροφοδοσία της μονάδας. Τους είπαν μάλιστα ότι γι αυτό υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη του σωματείου στο οποίο ήταν μέλη της ΕΤΕ ΔΕΗ.

Όταν επάνδρωσαν τον εκσκαφέα, με εντολή της διοίκησης, ξεκίνησαν οι ταινιόδρομοι μεταφοράς υλικού  και τους ζήτησαν να μπει το μηχάνημα σε κανονική λειτουργία. Οι εργαζόμενοι προς τιμή τους αντέδρασαν και η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό. Όπως αποδείχτηκε, δεν υπήρχε κανένας από τους λόγους που τους είπαν, προκειμένου να πάνε στον εκσκαφέα, αλλά ήταν μια προσπάθεια παραπλάνησης για να μη φανεί η μεγάλη συμμετοχή στη σημερινή απεργία.

Αφού απέτυχε αυτή η προσπάθεια στη συνέχεια «βρέθηκε» στο χώρο του ορυχείου η αστυνομία (από ποιους άραγε καλέστηκε;) και άρχισε άλλη μορφή τρομοκρατίας, με ελέγχους σε εργαζομένους και μοίρασμα κλήσεων για αστείους λόγους.

Δε γονατίζουμε. Στις επιθέσεις κυβέρνησης, εργοδοσίας, εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού και μηχανισμών καταστολής, απαντάμε με μεγαλύτερη ενότητα και ένταση του αγώνα μας. Δεν θα  επιτρέψουμε να μας γυρίσουν αιώνες πίσω ότι και να αποφασίσουν.

Κανένας εργαζόμενος να μην σκύψει το κεφάλι, να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και να συμμετέχει δυναμικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

  • Σάββατο 7 Μάη, Αθήνα απεργιακή συγκέντρωση 6μμ στην Ομόνοια! Αναχώρηση στις 2μμ από τον Σταθμό του ΟΣΕ Τρίπολης.
  • Κυριακή 8 Μάη, απεργιακή συγκέντρωση 10.30πμ στην πλ. Πετρινού

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς Νεοχωρίου Λυκοσούρας

ΠΑΝΗΓYΡΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΉΜΟΝΑ ΝΕΟΧΩΡIΟΥ ΛΥΚΟΣΟΥΡΑΣ 2026 ΔΩΡΑ Γιώργος Κανδηλώρος ένα κατσίκι 899 Νίκος ένας κόκορας ζωντανός 916 Αποστολια...

Πανηγύρι στο Κατσίμπαλι το Σάββατο 8 Αυγούστου

Το Σάββατο 8 Αυγούστου σας περιμένουμε στο μεγάλο πανηγύρι του χωριού μας.

Τατούλης: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει προκλητικά να μοιράζει γενναίες αυξήσεις στον κομματικό της στρατό στην Αυτοδιοίκηση

Μητσοτάκης: «Αυξήσεις  στους μισθούς του «κομματικού στρατού» της Αυτοδιοίκησης!» Την ώρα που η ελληνική κοινωνία...

Η Κατερίνα Χαρβάτη τιμάται με το Παγκόσμιο Βραβείο Επιστήμης Albert Einstein

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Συμβούλιο απονέμει τιμητική διάκριση στην παλαιοανθρωπολόγο, Κατερίνα Χαρβάτη, για την έρευνά...

Εορτασμός των Αγίων Επτά Μακκαβαίων στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου πίσω από το Αρχαίο θέατρο, είναι η εικόνα των...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img