ΑρχικήΑΡΘΡΑΣχοινάς: «Πεδίο δόξης λαμπρό» για επενδύσεις σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη με...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Σχοινάς: «Πεδίο δόξης λαμπρό» για επενδύσεις σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη με το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

Κομβικός θα είναι ο ρόλος του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή, όπως τόνισε ο Μ. Σχοινάς, μιλώντας πρόσφατα στην εκδήλωση «#EUandU -Ξυπνάει το Μέλλον μέσα σου».

Το Ταμείο, όπως εξήγησε ο κ. Σχοινάς, « με πολύ σημαντικούς πόρους και επενδύσεις θα στηρίζει ιδιαίτερες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα έχουν μεγαλύτερη έκθεση και κόστος στην πορεία προς την Πράσινη Ευρώπη». 

Ο κ. Σχοινάς διευκρίνισε ότι «φιλοδοξία μας/μου είναι η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και η περιοχή της Μεγαλόπολης, που είναι οι περιοχές στην Ελλάδα, οι οποίες θα εκτεθούν περισσότερο στο κόστος της μετάβασης, να είναι ουσιαστικά και πιλοτικές περιοχές δράσης, που θα μπορέσουν μέσα από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης να στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες με σημαντικούς πόρους και επενδύσεις. Παράλληλα με αυτό υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για ιδιωτικές επενδύσεις στην πράσινη οικονομία, γιατί ακριβώς ήδη και το τραπεζικό σύστημα και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα αρχίσουν πολύ ουσιαστικά να επικεντρώνουν τις χρηματοδοτήσεις τους σε πιο πράσινες και φιλικές προς το περιβάλλον πρωτοβουλίες».

Ο κ. Σχοινάς τόνισε, τέλος, ότι «όλος αυτός ο λιγνίτης που δε θα καίγεται πια από τη Δυτική Μακεδονία έχει πολλές εφαρμογές στη γεωργία, ως λίπασμα, ως χώμα και λαμπρό πεδίο εξαγωγών σε περιοχές του κόσμου, όπως στην Αφρική».

από το energypress.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Η Κατερίνα Χαρβάτη τιμάται με το Παγκόσμιο Βραβείο Επιστήμης Albert Einstein

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Συμβούλιο απονέμει τιμητική διάκριση στην παλαιοανθρωπολόγο, Κατερίνα Χαρβάτη, για την έρευνά...

Εορτασμός των Αγίων Επτά Μακκαβαίων στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου πίσω από το Αρχαίο θέατρο, είναι η εικόνα των...

«Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου»: Ένα βιβλίο που αναβιώνει τις μνήμες μιας ολόκληρης γενιάς κατασκηνωτών

Το βιβλίο «Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου» αποτελεί μια κατάθεση μνήμης και εμπειριών από...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img