ΑρχικήΑΡΘΡΑΣυνάντηση της ΓΕΝΟΠ με τον Πρόεδρο και Δ.Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Συνάντηση της ΓΕΝΟΠ με τον Πρόεδρο και Δ.Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε.

Όλα τα θέματα που αφορούν στον Όμιλο ΔΕΗ, ιδιαίτερα υπό τις κρίσιμες συνθήκες που διανύουμε, συζήτησε το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη.

Ειδικότερα, το θέμα της εισπραξιμότητας και των εσόδων σε συνθήκες τραπεζικής αργίας και capitalcontrol δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις υποχρεώσεις της επιχείρησης. Παρ΄όλα αυτά η Επιχείρηση ,βασιζόμενη στην υπευθυνότητα και το ζήλο των εργαζομένων της, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη τροφοδοσία των καταναλωτών ενώ είναι ευνόητο ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές παροχών λογω των προβλημάτων ρευστότητας που υπάρχουν στα νοικοκυριά.

Σε κάθε περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα για τις ανελαστικές υποχρεώσεις της Επιχείρησης όπως η μισθοδοσία, οι υποχρεώσεις σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, η εξυπηρέτηση δανείων , οι πληρωμές σε ΑΔΜΗΕ, ΛΑΓΗΕ κλπ.

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η ετοιμότητα της Επιχείρησης για την έναρξη κατασκευής της μονάδας Πτολεμαϊδα V, η υλοποίηση της οποίας συνδέεται απόλυτα με την ομαλή πορεία της Ελληνικής οικονομίας ενώ το ποσό της προκαταβολής προς τον ανάδοχο εντάσσεται στις ανελαστικές δαπάνες της Εταιρίας και άρα είναι απόλυτα εξασφαλισμένο όπως επίσης και το σύνολο της χρηματοδότησης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των προσλήψεων για τις οποίες είναι δεδομένο ότι ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό ενώ είναι κοινή πεποίθηση η ανάγκη προκήρυξης νέου διαγωνισμού εντός του 2015 με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση πρόκειται να νομοθετήσει (όπως δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός Γ.Κατρούγκαλος) ώστε η ΔΕΗ να εξαιρεθεί από την απαγόρευση του «5 προς 1».

Ακόμα, κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η ολοκλήρωση της νέας Συλλογικής Σύμβασης από 1.9.2015 και συνεπώς η πλήρης εφαρμογή της νέας ΕΣΣΕ 2015-2017.

Ανάμεσα στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τη Διοίκηση της Εταιρίας συμφωνήθηκε η προοπτική ίδρυσης ανεξάρτητου (από ΕΟΠΥΥ και ΠΕΔΥ) φορέα ασφάλισης υγείας Ομίλου ΔΕΗ ,μέσω του οποίου θα παρέχεται σε όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους των εταιριών του Ομίλου και στα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγειονομική περίθαλψη. Για το θέμα αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σχετική μελέτη της ΓΔΑΝΠΟ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ , τα Σωματεία –Μέλη της (που υπέγραψαν τη Σύμβαση), κυρίως όμως οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις ανάγκες που υπάρχουν θα ανταποκριθούν άμεσα στην έκκληση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης , μετά και τη συνάντηση του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με στελέχη του αρμόδιου υπουργείου.

από την ιστοσελίδα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,913ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img