Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΣε λειτουργία η μονάδα 3 στην Μεγαλόπολη - Τι θα γίνει με...

Σε λειτουργία η μονάδα 3 στην Μεγαλόπολη – Τι θα γίνει με την Τηλεθέρμανση

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα Σάββατο 7 Νοεμβρίου μπήκε σε λειτουργία η μονάδα 3 της Λιγνιτικής Α.Ε. (θυγατρική της ΔΕΗ) στην Μεγαλόπολη.

Η μονάδα 3 μπήκε στο σύστημα με ένα νέο τρόπο που έχει επιλέξει η ΔΕΗ, με τη σύναψη διμερών συμβολαίων. Δηλαδή δεν μπαίνει στο σύστημα με βάση την τιμή της αλλά επειδή υπάρχει συμφωνία πώλησης της ενέργειας που παράγει σε συγκεκριμένη μεταπώληση. Η ΔΕΗ εφαρμόζει αυτό το σύστημα από την 1η Νοεμβρίου με μια μονάδα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και μια στον ΑΗΣ Καρδιάς, για να υποστηρίξει τις Τηλεθερμάνσεις των πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας. Εφαρμόζεται για πρώτη φορά και είναι στα πλαίσια των νέων κανόνων της αγοράς TARGET MODEL.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε και η παροχή θερμικής ενέργειας προς τις εγκαταστάσεις της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης.

Από την εταιρία της Τηλεθέρμανσης δεν έχει βγει κάποια σχετική ανακοίνωση για το πότε και πως θα λειτουργήσει, όμως γνωρίζουμε τα εξής:

Από την ΔΕΗ έχει ήδη αγοραστεί και ήταν προγραμματισμένος να έχει ήδη εγκατασταθεί ένας νέος λέβητας που καίει υγραέριο και φυσικό αέριο και θα αναλάβει να παρέχει θερμική ενέργεια στην Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης στην ενδιάμεση φάση μέχρι να γίνουν τα δίκτυα φυσικού αερίου στην πόλη. Υπάρχει μια καθυστέρηση στον χρόνο που έπρεπε να έχει έρθει (σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του καλοκαιριού έπρεπε να είναι ήδη τοποθετημένος στα τέλη Οκτωβρίου) , δεν γνωρίζουμε πότε και πως ακριβώς θα λειτουργήσει.

Δεν είναι γνωστό και δεν είναι δεδομένο , για πόσο διάστημα θα μπορεί η ΔΕΗ να λειτουργεί την μονάδα 3 με το καθεστώς που σας περιγράψαμε πριν. Οπότε είναι πιθανό σε μερικές ημέρες η μονάδα να σβήσει πάλι.

Οι ιστοσελίδες kafeneio-megalopolis.gr και ArcadiaPortal.gr έχουμε στείλει δυο φορές σχετικά ερωτήματα προς την Τηλεθέρμανση ΑΕ για να ενημερωθούμε για την έναρξη και τον τρόπο λειτουργίας της αλλά δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση. Τα ερωτήματα στάλθηκαν με την μορφή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimepi@otenet.gr της εταιρίας.

Η ενημέρωση που έχουμε εμείς είναι ότι από σήμερα Σάββατο το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης παίρνει θερμική ενέργεια από την ΔΕΗ. Το τι θα γίνει με τα δίκτυα στην πόλη θα αναμένουμε να το μάθουμε όταν κυκλοφορήσει σχετική επίσημη ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,751ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run

Ένα ξεχωριστό βραβείο παρέλαβε ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ....

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img