ΑρχικήΑΡΘΡΑΠροβολή της ταινίας “Οι Βράχοι της Ελευθερίας” την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Προβολή της ταινίας “Οι Βράχοι της Ελευθερίας” την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης

Ο Δήμος Μεγαλόπολης σας προσκαλεί στην ειδική προβολή της ταινίας «Οι Βράχοι της Ελευθερίας» (Cliffs of Freedom), την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεγαλόπολης, τιμώντας την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου.

Η ταινία «Οι Βράχοι της Ελευθερίας», με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Oscar® Κρίστοφερ Πλάμερ, αποτελεί ένα έργο αληθινού πάθους για την παραγωγό και συν-συγγραφέα Μαριάννα Μητροπούλου, που αφιέρωσε πολλά χρόνια για τη συγγραφή μιας ιστορίας για την ελληνική επανάσταση για το σύγχρονο κοινό. Η ταινία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του επαναστατικού αγώνα των Ελλήνων, απεικονίζει την σημαντική μάχη του Βαλτετσίου, ζωντανεύει τις αξίες της ελευθερίας του 1821, και προσφέρει μια συγκινητική ματιά στην ιστορική μας κληρονομιά.

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί αυτή τη σημαντική ημέρα, με μια προβολή γεμάτη ιστορία, συναίσθημα και υπερηφάνεια.

Υπόθεση: Μία ιστορική δραματική ταινία που διαδραματίζεται κατά την Ελληνική Επανάσταση 1821. Η εικοσάχρονη Άννα-Χριστίνα ερωτεύεται τον Συνταγματάρχη Ταρίκ, έναν ανερχόμενο αξιωματικό του τουρκικού στρατού, που έχει μεγάλες αμφιβολίες για τις βάρβαρες μεθόδους διακυβέρνησης των συμπατριωτών του και που της είχε χαρίσει τη ζωή, όταν ήταν παιδί. Το εκκολαπτόμενο ειδύλλιό τους φέρνει όμως τραγωδία στην οικογένεια και στο χωριό της. Ορκισμένη να εκδικηθεί τους Τούρκους, η Χριστίνα λαμβάνει μέρος στην ελληνική επανάσταση και αναπόφευκτα γίνεται τοπικό σύμβολο του ελληνικού κινήματος αντίστασης, εμπνέοντας τους συμπατριώτες της και προκαλώντας την οργή των Τούρκων, που προσφέρουν αμοιβή για το κεφάλι της. Έχοντας πιστέψει ότι θα μπορούσε να αφήσει πίσω τα συναισθήματά της, η Χριστίνα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τον άνδρα, που την αγαπά ακόμη και θέλει να την κρατήσει ασφαλή αλλά που τώρα του έχουν αναθέσει την αιχμαλωσία της. Οι συναντήσεις και οι αψιμαχίες τους οδηγούν αναπόφευκτα σε μια τραγική  αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης μάχης μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων που θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας.

          ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,912ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...

Εκδήλωση από την Θεατρική Ομάδα της Μητρόπολης την Κυριακή 26 Απριλίου

Η θεατρική ομάδα Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μεγαλόπολης παρουσιάζει...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img