Τρίτη, 14 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΠαρέμβαση του ΚΚΕ για τα ολιγομελή τμήματα της Αρκαδίας

Παρέμβαση του ΚΚΕ για τα ολιγομελή τμήματα της Αρκαδίας

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Λίγο πριν το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα έγινε αναστολή της λειτουργίας σε πέντε τομείς και μια ειδικότητα στα ΕΠΑΛ της Αρκαδίας, καθώς και σε ένα τμήμα προσανατολισμού στο ΓΕΛ Τεγέας.

Μετά την γενική κατακραυγή και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών η κυβέρνηση και το Υπουργείο αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω την αναστολή λειτουργίας στα 5 από τα 6 ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ του νομού. Δεν έγινε το ίδιο όμως για τον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης και του τμήματος προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών της Γ΄ Λυκείου στο ΓΕΛ Τεγέας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα 5 μαθητές από το ΓΕΛ Τεγέας και 3 μαθητές από το ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης να αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο ή ειδικότητα. Μάλιστα η μετακίνηση των μαθητών από την Μεγαλόπολη στο πλησιέστερο σχολείο στην Τρίπολη φθάνει τα 35χλμ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να επαναλειτουργήσουν το τμήμα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών της Γ΄ Λυκείου στο ΓΕΛ Τεγέας και ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης.

Οι Βουλευτές
Καραθανασόπουλος Νίκος
Δελής Γιάννης
Παπαναστάσης Νίκος

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,758ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Το Καφενείο Μεγαλόπολης συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας των ΜΜΕ

Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου συμμετέχει στην τετράωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων, από τις...

Μιχόπουλος: Οι δράσεις που διοργανώνουμε προβάλλουν τον τόπο μας δίνοντας ανάπτυξη στην περιοχή, ενισχύοντας τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν δύο σπουδαίες ποδηλατικές διοργανώσεις στην πόλη μας για πρώτη φορά...

Ημερίδα “Ιστορικές Γέφυρες στην Ελλάδα” την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: " Ιστορικές Γέφυρες...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img