Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΓΡΟΤΕΣΟδ.Κωνσταντινόπουλος: Ερώτηση για τις αποζημιώσεις των αγροτών της Αρκαδίας

Οδ.Κωνσταντινόπουλος: Ερώτηση για τις αποζημιώσεις των αγροτών της Αρκαδίας

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Επανέρχεται στο θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών της Αρκαδίας από τις τεράστιες καταστροφές της 25ης Ιουνίου ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Ευ.Αποστόλου. Ο Βουλευτής Αρκαδίας ζητά ενημέρωση από τον Υπουργό για το που βρίσκεται η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων σε όλους τους αγρότες.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Η θεομηνία που έπληξε την Αρκαδία στις 25 Ιουνίου 2016 προξένησε ολική καταστροφή καλλιεργειών σε οπωροφόρα, κηπευτικά, καθώς και εκτεταμένες ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο και μελίσσια. Κατά τη συζήτηση των δύο προηγούμενων σχετικών επίκαιρων ερωτήσεων που κατέθεσα και στον Υπουργό Εσωτερικών και σε εσάς, ενημερώθηκα ότι οι έλεγχοι και εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμενόταν η καταβολή των αποζημιώσεων προς τους αγρότες.

Μάλιστα, είχατε δεσμευθεί πως επρόκειτο να καταβληθούν ενισχύσεις μέσω ΠΣΕΑ και για άλλες απώλειες εισοδήματος που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, όπως τα εισοδήματα των επόμενων χρόνων (δεδομένου ότι το εύρος των καταστροφών απειλεί και τις εσοδείες των επόμενων ετών) και η καταστροφή εξοπλισμού και πάγιων εγκαταστάσεων. Παράλληλα, υποσχεθήκατε την κάλυψη δαπανών για αποκατάσταση ζημιών από το ΠΑΑ 2014-2020. Υπενθυμίζω δε τη δέσμη μέτρων που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες είχαμε επεξεργασθεί από κοινού με φορείς και κατοίκους, όπως είναι το αίτημα των αγροτών της Αρκαδίας για τον συμψηφισμό των εισφορών στον ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις.Έξι μήνες μετά από την καταστροφή, επισημαίνω πως δεν χωρεί άλλη καθυστέρηση για τις αποζημιώσεις και την ενίσχυση των αγροτών της Αρκαδίας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πότε θα καταβληθούν στο σύνολο των αγροτών της Αρκαδίας οι αποζημιώσεις για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων σε καλλιέργειες, ζωική παραγωγή και μελισσοκομία εξαιτίας της θεομηνίας της 25/06/2016; Πότε θα εκταμιευθούν κονδύλια από το ΠΑΑ 2014-2020 για την αποκατάσταση ζημιών;

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,749ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Τουρκολέκα και Χειροτονία Διακόνου στην Ι. Μ. Γόρτυνος (photo)

Τουρκολέκα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Τουρκολέκα...

Συγκριτικό πλεονέκτημα της Γορτυνίας το επιχειρηματικό οικοσύστημα των μονοπατιών Mainalon Trail, Pan Trail και Arcadia Trail

Με σημαντικά αποτελέσματα για το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Γορτυνίας ολοκληρώθηκε η ανοιχτή δράση με...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img