ΑρχικήΑΡΘΡΑΟ Δήμαρχος Μεγαλόπολης στο Ελληνο-Ελβετικό Συμπόσιο για την « Αξιοποίηση του Μετρικού...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης στο Ελληνο-Ελβετικό Συμπόσιο για την « Αξιοποίηση του Μετρικού Σιδηροδρομικού Δικτύου Πελοποννήσου, ΧΡΑΝΟΙ -ΙΣΑΡΙ -ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ »

Σε ετοιμότητα ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, για το Ελληνο-Ελβετικό Συμπόσιο στις 5 και 6 Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, με θέμα την επαναλειτουργία του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου <<Κόρινθος-Άργος-Ναύπλιο-Τρίπολη-Καλαμάτα>>.

Θα είναι ένας από τους ομιλητές για να διεκδικήσει την επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής, από την κεντρική σιδηροδρομική γραμμή Τρίπολης- Καλαμάτας, προς το εκκλησάκι της<< Αγίας Θεοδώρας>>, συνολικού μήκους 3.000 μέτρων, με το τόσο φυσικό κάλλος, το οποίο δεν έχει τίποτα να στερηθεί συγκρινόμενο με τις αντίστοιχες σιδηροδρομικές γραμμές των Καλαβρύτων και του Αγίου Ιωάννη στο Πήλιο.

Η Αγία Θεοδώρα είναι αναμφίβολα μια από τις παράξενες εκκλησίες της Ελλάδας.

Ένα εκκλησάκι που αψηφά τους νόμους της φυσικής. Αποτέλεσμα; Η φήμη του να έχει γίνει γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ένας πραγματικά ξεχωριστός βυζαντινού ρυθμού ναός, που προκαλεί δέος στον επισκέπτη αλλά και σε όποιον δει φωτογραφίες του.

Κι αυτό γιατί τα δεκαεπτά δέντρα ξεπηδούν μέσα από τη στέγη του, συνθέτουν μια μοναδική εικόνα αλλά αποτελούν ταυτόχρονα και ένα σκηνικό που προκαλεί θαυμασμό και συγκίνηση.

Στα πλαίσια της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας, και λαμβανομένου υπόψη, ότι η περιοχή μας μεταπηδά στην περίοδο της απολιγνιτοποίησης, ο Δήμαρχος θα έχει επαφές και θα υποβάλλει το αίτημα για τη σύνταξη των αναγκαίων μελετών, για την επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής που να συνδέει το εκκλησάκι της << Αγ. Θεοδώρας>> με την κεντρική σιδηροδρομική γραμμή Τρίπολης – Καλαμάτας.

Η σύνδεση αυτή θα προσδώσει τεράστια ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή μας, συνδυαζόμενη και με την εκμετάλλευση με τραινοποδήλατα της διαδρομής από το σιδηροδρομικό σταθμό<< Χράνων>> μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό <<Δεσύλα>> που και οι δύο αυτοί σταθμοί είναι πλησίον της αιτούμενης σύνδεσης. Ακόμα και σήμερα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών για τη γραμμή και το τοπίο, η επαναλειτουργία της δε, με ένα τουριστικό χαρακτήρα θα φέρει σπουδαία αποτελέσματα.

Η περιοχή θα αξιοποιήσει το φυσικό της κάλλος, με τουριστικές γραμμές που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες.

Η Ελληνο-Ελβετική συνεργασία φέρνει ελπίδα και νέα δυναμική για την Πελοπόννησο, με στόχο να επαναλειτουργήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο και να συνδέσει ξανά την περιοχή με την τουριστική και αναπτυξιακή της ταυτότητα.

Η διαδικασία μόλις έχει ξεκινήσει, αλλά οι πρώτοι ενθαρρυντικοί δείκτες κάνουν τους συμμετέχοντες να πιστεύουν ότι το τρένο θα “σφυρίξει” και πάλι στις γραμμές της Πελοποννήσου.

Οι Ελβετοί εμπειρογνώμονες παρέχουν πολύτιμες γνώσεις για τον τρόπο που μπορούν να λειτουργήσουν οι τουριστικοί σιδηρόδρομοι και να καταστούν βιώσιμοι, προσαρμόζοντας τις καλές πρακτικές από την Ελβετία στις συνθήκες της Πελοποννήσου.

Η επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο δεν είναι μόνο μια πρωτοβουλία για την αναβίωση μιας παλιάς γραμμής, αλλά και μια στρατηγική κίνηση για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ας αγκαλιάσουμε όλοι μαζί την πρόταση ,και να ευχηθούμε στον Δήμαρχο ολόψυχα <<Καλή Επιτυχία>> στο δύσκολο έργο του!!!

Χράνοι Αρκαδίας

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Η Κατερίνα Χαρβάτη τιμάται με το Παγκόσμιο Βραβείο Επιστήμης Albert Einstein

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Συμβούλιο απονέμει τιμητική διάκριση στην παλαιοανθρωπολόγο, Κατερίνα Χαρβάτη, για την έρευνά...

Εορτασμός των Αγίων Επτά Μακκαβαίων στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου πίσω από το Αρχαίο θέατρο, είναι η εικόνα των...

«Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου»: Ένα βιβλίο που αναβιώνει τις μνήμες μιας ολόκληρης γενιάς κατασκηνωτών

Το βιβλίο «Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου» αποτελεί μια κατάθεση μνήμης και εμπειριών από...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img