ΑρχικήΑΡΘΡΑΞεναγήσεις και βιωματικές δράσεις στο Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Ψάρι

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Ξεναγήσεις και βιωματικές δράσεις στο Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Ψάρι

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ψαραίων σε συνεργασία με την ομάδα του Τρένου της Χαράς, πραγματοποίησαν ξεναγήσεις για ενήλικες και βιωματικές δράσεις για παιδιά αφιερωμένα στον ένα χρόνο λειτουργίας του μουσείου.

 Τα εκθέματα ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των παιδιών και τα συγκινημένα των μεγάλων. Παρατήρησαν, σύγκριναν, θυμήθηκαν, ανακάλυψαν, δημιούργησαν κι έπαιξαν όπως τα παιδιά τον παλιό καιρό. Οι ομάδες ήταν αυστηρά ολιγομελείς και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Έτσι οι συμμετέχοντες ένιωσαν ασφάλεια κι απόλαυσαν τις δράσεις.

Το Μουσείο σχεδιάζει ήδη μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα απευθύνονται και σε σχολικές ομάδες αλλά και σε ελεύθερους επισκέπτες. Μια κοιτίδα πολιτισμού στο κέντρο της Αρκαδίας, ένα σύγχρονο Μουσείο που έχει στηθεί με πολύ κόπο, αφοσίωση κι αγάπη. Η αίθουσα διδασκαλίας με αυθεντικά αντικείμενα είναι διαθέσιμη για παρατηρήσει αλλά και θεατρικό παιχνίδι και το δωμάτιο του δασκάλου μας αποκαλύπτει πώς αντιμετώπιζαν τη στέγαση του όταν ερχόταν από μέρος μακρινό. Η νέα πτέρυγα του Μουσείου ξεδιπλώνει την ιστορία της δημοτικής εκπαίδευσης. Ο επισκέπτης ανακαλύπτει πτυχές και σχέσεις του σχολείου με την κοινότητα, το παιχνίδι, τις εξωσχολικές δραστηριότητες και κυρίως τη σπουδαιότητα και τη χρησιμότητα της γλώσσας. Η σύνδεση με τις ρίζες μας μας δίνει δύναμη να αντεπεξέλθουμε στις καθημερινές δυσκολίες. Από ένα τόσο σύγχρονο μουσείο δεν θα έλειπε και η αίθουσα δραστηριοτήτων όπου οι επισκέπτες μπορούν να δημιουργήσουν, εμπνευσμένοι από τα εκθέματα. Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείου είναι τεράστιος και πολύ φροντισμένος. Προσφέρεται για χαλάρωση και παιχνίδι.

Έτσι έκλεισε όμορφα μια ωραία επίσκεψη στο Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,914ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img