ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΝίκος Γιαννακόπουλος: "Μπάχαλο" στα πάντα...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Νίκος Γιαννακόπουλος: “Μπάχαλο” στα πάντα…

Όταν μια κυβέρνηση είναι σε αποδρομή το μόνο που της μένει είναι να κάνει “μπάχαλο” τα πάντα.

“Μπάχαλο” λοιπόν με τα νομοσχέδια να πηγαίνουν και να έρχονται … οι τροπολογίες αλλάζουν η μία μετά την άλλη, οι ασυναρτησίες διαδέχονται τις ξεπερασμένες ιδέες για την λειτουργία του κράτους.

Ας δούμε δύο παραδείγματα του “μπάχαλου”,

Μία περίπτωση είναι αυτή με τις αλλαγές στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και λοιπών κατηγοριών.

 Άλλη απόφαση την Δευτέρα άλλη απόφαση την Τρίτη το μεσημέρι, άλλη τροπολογία την Τετάρτη το πρωί…

Κανείς τελικά δεν γνωρίζει τι θα επιλέξουν το δίδυμο Τσίπρας – Σπίρτζης και γενική πεποίθηση όλων όσων ασχολούνται με τον κλάδο είναι ότι βαίνουμε σε μια νέα περίοδο διαρκούς αποχής από τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους νέους υποψηφίους οδηγούς, σε επαγγελματίες αυτοκινητιστές, στις σχολές οδηγών που εδώ και μήνες αντιλαμβάνονται το κενό εξουσίας και την έλλειψη σωστών αποφάσεων, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η επιβίωση του επαγγέλματος του εκπαιδευτή οδηγών.

Αντί να υπάρξει βελτίωση ούτος ώστε να διαφυλάσσεται το ακέραιο των διαδικασιών και της σωστής εκμάθησης οδηγών χανόμαστε στην «μετάφραση».

Άλλη μία περίπτωση “μπάχαλου” είναι με το κτηματολόγιο.

 Έχει την απαίτηση η ελληνική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να κάνει κτηματολόγιο στην Ελλάδα μέσα σε 3- 5 μήνες ….

Σωστό βέβαια θα πει κανείς ότι θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια και να έχουν καθοριστεί με ακρίβεια περαιτέρω νομοθετικές διαδικασίες για την απλούστευση διαδικασιών με στόχο την πολυπόθητη Ανάπτυξη.

Επιτέλους πρέπει να μπει μια τάξη αλλά μάλλον για παιχνίδι το βλέπουν εκεί στα κυβερνητικά έδρανα, μιας και δεν γίνεται να γίνει σωστά μια τόσο σημαντική εργασία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα στην μέση του χειμώνα. Είδαμε τον κόσμο πραγματικά να στενάζει για να δηλώσει την περιουσία του σε μια σειρά και να αγωνιούν όλοι για την ΠΑΡΑΤΑΣΗ σε κάθε περιοχή, λες και ο κόσμος δεν έχει τόσα προβλήματα σήμερα και έπρεπε να προστεθεί ακόμη ένα….

Ενδεικτικά μέχρι σήμερα στην περιοχή μας την Αρκαδία σύμφωνα με πληροφορίες έχει δηλωθεί μόλις το 9% των δικαιωμάτων.

Δυστυχώς τον κ. Τσίπρα και την παρέα του φαίνεται ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η διατήρηση της εξουσίας μέχρι την τελευταία στιγμή. Βλέπουμε ένα πάθος απερίγραπτο που όμοιο δύσκολα είχαμε δει έως σήμερα για την «καρέκλα» ….

Αν και είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν την περίπτωση ενός εκλογικού αιφνιδιασμού από την μεριά του κ. Τσίπρα με πιθανή ημερομηνία την 2 Ιουνίου 2019, πλην όμως βλέπω την αγάπη για την καρέκλα να υπερνικά ακόμη και την πολιτική σκοπιμότητα.

Το μόνο πάντως σίγουρο είναι ότι η ΝΔ είναι πανέτοιμη για την εκλογική μάχη όποια στιγμή και αν αυτό συμβεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει την ομάδα που θέλει να διοικήσει την Ελλάδα μας την επόμενη μέρα και γνωρίζει απολύτως τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα το πρώτο κιόλας διάστημα γιατί πράγματι η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα οικονομικό «σοκ» το οποίο θα ακολουθήσει η αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας, της ελληνικής επιχείρησης και της «ξεχασμένης» από την κυβέρνηση μεσαίας τάξης. Μεσαία τάξη, πάνω στην οποία δομήθηκε τα τελευταία 60 χρόνια η ελληνική κοινωνία και κατάφερε να μεγαλουργήσει η ελληνική οικογένεια.

Νικόλαος  Γ. Γιαννακόπουλος – Γιόβας

Πολιτικός Μηχανικός – M.Sc.

Στέλεχος Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης Ν.Δ.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,913ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img