ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΛαϊκή Συσπείρωση: «Χοντραίνουν» τα παιχνίδια με τα σκουπίδια

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Λαϊκή Συσπείρωση: «Χοντραίνουν» τα παιχνίδια με τα σκουπίδια

Την ώρα που νέες χωματερές ανοίγουν στην Πελοπόννησο, δίπλα στις παλιές που υποτίθεται ότι έχουν αποκατασταθεί.

Την ώρα που είναι ορατός ο κίνδυνος σε πόλεις και χωριά να μείνουν για μήνες αμάζευτα τα σκουπίδια, όπως συμβαίνει στη Γορτυνία.
Διάφορα περίεργα μαγειρεύονται σε όλα τα επίπεδα.

Ο ΦΟΔΣΑ αδυνατεί να αποφασίσει για την Προγραμματική Σύμβαση που θα δίνει στην Περιφέρεια το δικαίωμα να υπογράψει τη ΣΔΙΤ δηλαδή την παράδοση της  διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ και γι’ αυτό ζητάει τη βοήθεια της Περιφέρειας!!! Και της κυβέρνησης!!!
Η Περιφέρεια απεντάσει το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων από το ΕΣΠΑ για να το ξαναεντάξει αργότερα.

Ο κυβερνητικός βουλευτής στην Αρκαδία κ. Παπαηλίου μεσολαβεί να συναντηθεί ο Δήμαρχος Γορτυνίας με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα για τα σκουπίδια, και αποφασίζουν να κηρυχθεί η Γορτυνία σε έκτακτη ανάγκη και να γίνει ανάλογο πάρτι με τους εργολάβους, όπως έγινε πριν δύο χρόνια στην Τρίπολη. Ενδεχομένως να αποκτήσει και η Γορτυνία χωματερή τύπου Άγίου Βλάση και Αγίας Τριάδας. 
Συμφώνησαν επίσης για μέσα και εγκαταστάσεις προσωρινής διαχείρισης – μεταφόρτωσης, που πληρώνει ο λαός και θα πάνε προίκα στην ΤΕΡΝΑ. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Γορτυνίας έχει υπογράψει για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ.

Η τωρινή και οι παλαιότερες Δημοτικές Αρχές στη Μεγαλόπολη καθώς και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ είχαν συμφωνήσει και μάλιστα ενυπόγραφα ο Πασόκος Δήμαρχος και ο Νεοδημοκράτης Περιφερειάρχης, να υλοποιηθούν τα σχέδια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πάνε στη Μεγαλόπολη τα επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα της νότια Ελλάδας και όχι μόνο, αντιδρούν δήθεν και θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο εμπαιγμός έχει όρια.
Είναι πολλά τα λεφτά και μεγάλα τα συμφέροντα.
Οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιούν τις επιταγές των καπιταλιστικών ομίλων και γι’ αυτό ομονοούν σ’ αυτό το ζήτημα.

Είναι ανάγκη τα πλατιά λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα, να οργανώσουν την πάλη τους για να μην παραδοθεί η διαχείριση των απορριμμάτων στο κεφάλαιο, να μην υπογραφεί η σύμβαση ΣΔΙΤ, που θα έχει οδυνηρές συνέπειες στην υγεία, στην τσέπη τους και στο περιβάλλον.
Ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης να απαιτήσουν τώρα μέτρα ανακούφισης του περιβάλλοντος με:
Αποκατάσταση των εξαντλημένων ορυχείων
Βελτίωση της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και προστασίας
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς του ενεργειακού κέντρου.

Καμιά μονάδα και καμιά δράση στη Μεγαλόπολη και στην ευρύτερη περιοχή, που να έχει σχέση με διαχείριση κάθε είδους απορριμμάτων (αστικών, βιομηχανικών, επικίνδυνων).
Δίνουμε στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Πασόκου πρώην Δημάρχου Μεγαλόπολης και του Νεοδημοκράτη νυν Περιφερειάρχη, που συμφωνούν με τα επικίνδυνα απόβλητα στη Μεγαλόπολη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τατούλης παρακάμπτοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο συναινεί σε ζητήματα που έχουν εγκληματικές συνέπειες. Το ίδιο έκανε και το 2012 μετά από συνεχείς αναβολές και μεθοδεύσεις και με την παράδοση της Μάνης στους Ανεμογεννητριάδες, για να μετατρέψουν αυτό το ανοιχτό Μουσείο σε χώρο βιομηχανικών συγκροτημάτων Αννεμογεννητριών.

Δελτίο τύπου

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Η Κατερίνα Χαρβάτη τιμάται με το Παγκόσμιο Βραβείο Επιστήμης Albert Einstein

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Συμβούλιο απονέμει τιμητική διάκριση στην παλαιοανθρωπολόγο, Κατερίνα Χαρβάτη, για την έρευνά...

Εορτασμός των Αγίων Επτά Μακκαβαίων στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου πίσω από το Αρχαίο θέατρο, είναι η εικόνα των...

«Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου»: Ένα βιβλίο που αναβιώνει τις μνήμες μιας ολόκληρης γενιάς κατασκηνωτών

Το βιβλίο «Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου» αποτελεί μια κατάθεση μνήμης και εμπειριών από...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img