ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΙκανοποίηση στους συμβασιούχους πυροσβέστες της Αρκαδίας για το επίδομα των 176€

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Ικανοποίηση στους συμβασιούχους πυροσβέστες της Αρκαδίας για το επίδομα των 176€

Το Σωματείο Συμβασιούχων εργαζομένων του Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας και Αρκαδίας ανακοίνωσε ότι: «Δημοσιεύτηκε η υπ’ αρ. 588/2011 απόφαση του Αρείου Πάγου/ Τμήμα β2 σύμφωνα με την οποία οι συμβασιούχοι πυροσβέστες δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ. Η απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τους συμβασιούχους πυροσβέστες δεδομένου ότι …
οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν καταθέσει αγωγές με τις οποίες διεκδικούν αναδρομικά το επίδομα των 176 ευρώ από το έτος 2002 έως και σήμερα.
Η απόφαση δέχεται ότι « ο αποκλεισμός από την ειδική αυτή παροχή των συμβασιούχων πυροσβεστών για μόνο το λόγο ότι αντίκειται στα άρθρα 4παρ 1 & 22 παρ1 του Συντάγματος που επιβάλλουν και προστατεύουν την ισότητα μεταξύ των εργαζομένων, διότι αποδεικνύει ότι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ίδιους εργασιακούς χώρους και υπο τις αυτές  συνθήκες  με το συνδεόμενο με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου προσωπικό, δηλαδή με εργαζόμενους που ανήκουν στην κατηγορία αυτή και παρέχουν με τα αυτά προσόντα την ίδια και υπο τις αυτές συνθήκες εργασίας, με μοναδική διαφοροποίηση μεταξύ τους το χρόνο διάρκειας της σύμβασης. Εξάλλου, καταλήγει η απόφαση, δεν αποδεικνύεται ότι η διαφοοποίηση ως προς τη χορήγηση της εν λόγω ειδικής παροχής επιβάλλεται από λόγους κοινωνικού ή δημόσιου συμφέροντος».
Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για να γίνουν δεκτές από τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δικαστήρια οι αγωγές 5500 συμβασιούχων πυροσβεστών υποχρεώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο στην καταβολή σημαντικών ποσών.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου συμβασιούχων πυροσβεστών Αργολίδας και Αρκαδίας Σοφός Γεώργιος δήλωσε ότι: Με την απόφαση αυτή δικαιώνεται για μια ακόμη φορά ο αγώνας των συμβασιούχων πυροσβεστών, αφού γίνεται δεκτό ότι οι αποδοχές μας δεν πρέπει να διαφέρουν από αυτές του μόνιμου προσωπικού εφ’ όσον οι υπηρεσίες που προσφέρουμε δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτές των μονίμων συναδέλφων μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΟΦΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ»

Aπό το ιστολόγιο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...

ΠΑ.Σ.Α.Σ.-ΔΕΗ: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη

ΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΚαλούμε τους συναδέλφους συνταξιούχους να συμμετάσχουν και να δώσουμε το...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου με 18 θέματα

Σας προσκαλούμε όπως, την 28η του μήνα Ιουλίου του έτους 2026, ημέρα της εβδομάδας...

Νέα του Συλλόγου Βασταίων

Η Αγγελική Νικολάου Γαλάνη, μέλος του Συλλόγου μας, πήρε τον δρόμο που δεν έχει...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img