Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος τιμά την Εθνική Αντίσταση

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος τιμά την Εθνική Αντίσταση

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος τιμά την Εθνική Αντίσταση και τους πεσόντες για την Πατρίδα, συμπατριώτες μας. Η Επαρχία Μεγαλόπολης υπήρξε σημαντικό κέντρο αυτού του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα, με πλήθος   γενναίων μαχητών, οι οποίοι όχι μόνον έχυσαν το αίμα τους ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές, αλλά πρόσθεσαν νέες σελίδες ηρωϊσμού και αυτοθυσίας στην βίβλο της Εθνικής μας Εποποιΐας.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, η Π.Ο.Ε. συμμετείχε στον εορτασμό μνήμης της Εθνικής Αντίστασης στην ομώνυμη πλατεία της Μεγαλόπολης, όπου κατατέθηκε στεφάνι υπέρ των συμπατριωτών μας αγωνιστών από τον Γεν. Γραμματέα Παναγιώτη Παγώτα.

Η Εθνική Αντίσταση, φαινόμενο εθελοθυσίας, προθυμίας  και αφοσίωσης στα ιδανικά της Πατρίδας μας, αποτέλεσε και παραμένει εώς σήμερα λαμπρό παράδειγμα φιλοπατρίας και αυταπάρνησης στο ιερό χρέος όλων μας, για τη διατήρηση της Ελευθερίας και την υπεράσπιση των ανώτερων αξιών, που μας κατέλειπαν οι πρόγονοί μας.        

Χρέος και δικό μας, ως δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης των εν Ελλάδι Αρκαδικών Συλλόγων και Φορέων, είναι η απόδοση του δέοντος φόρου τιμής στους Ήρωες πεσόντες και μη, υπερ Πατρίδος και Ελευθερίας.

  Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Μπένος Παναγιώτης
Ο Γεν. Γραμματέας Παγιώτας Παναγιώτης
Ο Υπεύθ. Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων Λουρδής Γεώργιος

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,754ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run

Ένα ξεχωριστό βραβείο παρέλαβε ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ....

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img