ΑρχικήΑΝΑΔΑΣΩΣΗΕύη Τατούλη: Τα δάση μας μένουν ζωντανά, όταν οι άνθρωποι τα προστατεύουν

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Εύη Τατούλη: Τα δάση μας μένουν ζωντανά, όταν οι άνθρωποι τα προστατεύουν

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η δεύτερη εθελοντική δεντροφύτευση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Πολιτική Προστασία ΠΕ Αρκαδίας, το Δήμο Τρίπολης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην οποία συμμετείχαν περίπου 200 εθελοντές από διάφορα σωματεία, φορείς και συλλόγους της Τρίπολης και της Αρκαδίας.

Μικροί και μεγάλοι πήραν τα σκαπτικά τους εργαλεία και από το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν στο Μαίναλο, λίγο πριν τις βίλες του Κωτσόβολου, και φύτευσαν 5000 δέντρα, προσφορά του Δασαρχείου Βυτίνας.

Η Εύη Τατούλη, η οποία ήταν μεταξύ των εθελοντών, που φύτεψαν δένδρα, τόνισε τη σημασία που έχουν εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη για να μείνουν ζωντανά τα δάση και τα οικοσυστήματα. «Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όλους τους φορείς που διοργάνωσαν τη σημερινή εκδήλωση. Η δενδροφύτευση του Μαινάλου είναι ασφαλώς ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό βήμα», είπε μεταξύ άλλων η κυρία Τατούλη.

Και υπογράμμισε ότι «είναι ανάγκη να δούμε οργανωμένα και με σχέδιο την προστασία όλων αυτών των οικοσυστημάτων που κοσμούν όχι μόνο την Αρκαδία αλλά και ολόκληρη την Πελοπόννησο. Ο φορέας διαχείρισης του Μαινάλου πρέπει να γίνει πολύ σύντομα πραγματικότητα προκειμένου και την προστασία να κερδίσουμε αλλά και από την άλλη πλευρά να δούμε την αειφορία μέσα στα πλαίσια της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Γιατί αυτό που πρέπει όλοι να αντιληφθούμε με τη σοβαρή οικολογική μας συνείδηση είναι ότι τα δάση μας μένουν ζωντανά, όταν οι άνθρωποι τα προστατεύουν και δραστηριοποιούνται με σύνεση μέσα σε αυτά».

Δελτίο Τύπου

tatouli-mainalo

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,912ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img