Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΕορτή του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ρούτσι

Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ρούτσι

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Της Συνόδου της πρώτης ανεδείχθης υπέρμαχος και θαυματουργός θεοφόρε, Σπυρίδων Πατήρ ημών, διό νεκρά σύ εν τάφω προσφωνείς, και όφιν εις χρυσούν μετέβαλες, και εν τω μέλπειν τας αγίας σου ευχάς, Aγγέλους έσχες συλλειτουργούντας σοι Ιερώτατε.Δόξα τω σε δοξάσαντι, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω ενεργούντι δια σου, πάσιν ιάματα.

Εορτή του Πολιούχου μας Αγίου Σπυρίδωνα, σήμερα και για πρώτη φορά η εκκλησία του χωριού, έμεινε κλειστή. Χωρίς λειτουργία, χωρίς τον ήχο της καμπάνας, χωρίς κόσμο… Λόγω των μέτρων για την Covid-19.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, βρίσκεται στο κέντρο του χωριού από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Άντεξε πολέμους και φυσικές καταστροφές… “Γνώρισε” χαρές και λύπες… Και ήρθε η ώρα της πανδημίας… Κλίνουμε ευλαβικά το κεφάλι και προσκυνούμε, νοερά, στη χάρη Του, με την ελπίδα ότι η κατάσταση που βιώνουμε, θα ξεπεραστεί σύντομα και θα ανταμώσουμε και πάλι, όλοι μαζί, στο Ρούτσι.

Χρόνια Πολλά! Στο Ρούτσι και σε όλους τους Ρουτσαίους! Χρόνια Πολλά, στους εορτάζοντες!

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,751ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run

Ένα ξεχωριστό βραβείο παρέλαβε ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ....

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img