ΑρχικήΔΕΗΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ 4 ΜΟΝΑΔΑ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ 4 ΜΟΝΑΔΑ

Υπόμνημα προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με θέμα την εγκατάσταση καμερών στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης – Β, έστειλε το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Στο υπόμνημα σημειώνεται ότι «στους εσωτερικούς χώρους του ΑΗΣ Μεγαλόπολης – Β (4η Μονάδα της ΔΕΗ) εδώ και αρκετούς μήνες έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί Σύστημα βιντεοεπιτήρησης (κλειστό σύστημα τηλεόρασης).

Η αιτιολογία της Τοπικής Διεύθυνσης ότι η εγκατάσταση και λειτουργία του εν λόγω Συστήματος έγινε για λόγους ασφαλείας δεν ευσταθεί και αυτό γιατί η τοποθέτηση της πλειοψηφίας των καμερών είναι σε τέτοια σημεία που δεν εξυπηρετούν την προστασία και ασφάλεια της Μονάδας.

Η τοποθέτηση των καμερών έχει γίνει στο εσωτερικό σημείο των Μονάδων χωρίς να έχει υπάρξει τοποθέτηση τους περιμετρικά της Μονάδας. Χαρακτηριστικό των σημείων τοποθέτησης – και βασικής στόχευσης της Διεύθυνσης – αποτελεί η εγκατάσταση τεσσάρων (4) καμερών λίγα μόλις μέτρα μέσα από την Κεντρική Πύλη και δύο (2) καμερών έξω από αυτήν στο σημείο στάθμευσης όταν η Κεντρική Πύλη φυλάσσεται από φύλακες με πρόγραμμα αδιάλειπτης εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια).

Μετά από παραστάσεις η Τοπική Διεύθυνση ισχυρίζεται ότι έχει ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία αλλά δεν έχει υπάρξει ενημέρωση των εργαζομένων.

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης εκτιμά ότι με την τοποθέτηση των καμερών σε επιλεγμένα σημεία της Μονάδας, η συγκεκριμένη εστίαση τους, η λήψη εικόνας από σταθερή βιντεοκάμερα που λειτουργεί μόνιμα, η αποθήκευση και διαβίβαση της εικόνας, η εγκατάσταση του λογισμικού παρακολούθησης στους προσωπικούς υπολογιστές του Διευθυντή της Μονάδας και άλλων στελεχών και η μη ενημέρωση των εργαζομένων συνιστούν στοιχεία επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και προσβάλουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης για τους παραπάνω λόγους, καλεί σε άμεση παρέμβαση της Αρχής σας για την εξέταση της νομιμότητας του παραπάνω συστήματος στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης – Β και την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων από την μέχρι σήμερα λειτουργία του εν λόγω συστήματος καθώς και των λήψη διοικητικών μέτρων για ενδεχόμενη παραβίαση της νομοθεσίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Για  το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  Δ.Ε.Η   ΜΕΓ/ΛΗΣ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,913ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img