ΑρχικήΑΡΘΡΑΑναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων στον Αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Αγοράς Μεγαλόπολης

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων στον Αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Αγοράς Μεγαλόπολης

H υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη υπέγραψε απόφαση με την οποία γίνεται αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων στον χώρο της Αρχαίας αγοράς Μεγαλόπολης.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

Κηρύσσουμε, για αρχαιολογικούς σκοπούς και ειδικότερα προκειμένου τα εξαιρετικώς σημαντικά μνημεία που βρίσκονται εντός των ακινήτων σε συνδυασμό με το Θέατρο και το Θερσίλειο να αποτελέσουν ένα πρότυπο αρχαιολογικό πάρκο, την αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων, συνολικής έκτασης 113.522,25 τ. μ., στον Αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Αγοράς Μεγαλόπολης, Κοινότητας Μεγαλόπολης, ΔΕ Μεγαλόπολης, Δήμου Μεγαλόπολης, ΠΕ Αρκαδίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως αυτά απεικονίζονται υπό στοιχεία: (Α/Α Ακινήτων:1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,24,25,26α,26β,27,28,30,31,32,34,35,36), μετά των επ΄ αυτών τμημάτων, στο με Α/Α 3628 κτηματολογικό διάγραμμα (κλίμακας 1:1000), μετά του επ’ αυτού κτηματολογικού πίνακα της Διεύθυνσης Αποτυπώσεων και Συντήρησης Κτηρίων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, θεωρημένο στις 30/08/2019 από τον Προϊστάμενο της προαναφερόμενης Διεύθυνσης.

Τα ανωτέρω ακίνητα ανήκουν κατά φερόμενη κυριότητα στους κ. κ. Βλάχου Παρασκευή, Νικόπουλο Ανδρέα, Μαρινόπουλο Δημήτριο, Παππά Ελισσάβετ, Μαρκοπούλου Φωτεινή κλπ.

Όλα τα ονόματα των ιδιοκτητών αναφέρονται στην απόφαση που θα δείτε στο τέλος του άρθρου.

Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και η δαπάνη βαρύνει τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΚΑΕ 971951)

δείτε την απόφαση ΕΔΩ

δείτε την απόφαση:

Αναγκαστική απαλλοτρίωση ακ… by Πάνος Αλεβίζος

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,912ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img