ΑρχικήΑΓΡΟΤΕΣΑγρότες από Τρίπολη: Δεν διεκδικούμε μόνο κατεβάζοντας τρακτέρ στους δρόμους (pics,vid)

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Αγρότες από Τρίπολη: Δεν διεκδικούμε μόνο κατεβάζοντας τρακτέρ στους δρόμους (pics,vid)

Η κυβέρνηση έχει προτάξει ως βασικό μέλημά της την υποστήριξη του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα. Ωστόσο, όπως λένε οι αγρότες της Πελοποννήσου, άλλα λέει και άλλα κάνει. Η επαχθής φορολογία, οι ασφαλιστικές εισφορές που όλο και αυξάνονται αλλά και η καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των αποζημιώσεων, δείχνουν ότι στην πραγματικότητα ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας μας αντιμετωπίζεται με αδιαφορία.

Στην Τρίπολη το πρωί της Τετάρτης η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργάνωσε συγκέντρωση όλων των αγροτών της Περιφέρειας στον ΟΣΕ στην Τρίπολη, με σκοπό να διατρανώσουν τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Όπως μας είπαν: «Έχουμε εξαγγείλει ένα δεκαήμερο κινητοποιήσεων στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι της Πελοποννήσου. Σήμερα, πραγματοποιούμε συλλαλητήριο στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη. Βρισκόμαστε μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Τα αιτήματα είναι κοινά. Έχουμε μπροστά μας τις πεσμένες τιμές και τα απλήρωτα ακόμα προϊόντα».

Δεν κινητοποιούμαστε μόνο τον Φεβρουάριο κατεβάζοντας τα τρακτέρ στους δρόμους, αλλά όλο τον χρόνο.

 

Στη συνέχεια, οι αγρότες συντεταγμένα θα επισκέπτονταν υπηρεσίες στην Τρίπολη, όπως ο ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες διεκδικούν:

    • Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο, διεκδικούμε 12.000 ευρώ ατομικό αφορολόγητο όριο και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
    • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ενημερότητας, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στα 60 και στα 55 για τους άντρες και τις γυναίκες αντίστοιχα.
    • Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της υποχρεωτικής αναγραφής του ΑΤΑΚ στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, μέχρι να λυθούν τα υπαρκτά και ουσιαστικά ζητήματα και προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ιδιοκτησία της αγροτικής γης (Κτηματολόγιο, αναδασμοί, δασικοί χάρτες, κληρονομικά κ.λπ.).
    • Να πληρωθούν όλοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι για τις υπόλοιπες συνδεδεμένες ενισχύσεις, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και όποιες άλλες πληρωμές εκκρεμούν.

από το ArcadiaPortal.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Η Κατερίνα Χαρβάτη τιμάται με το Παγκόσμιο Βραβείο Επιστήμης Albert Einstein

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Συμβούλιο απονέμει τιμητική διάκριση στην παλαιοανθρωπολόγο, Κατερίνα Χαρβάτη, για την έρευνά...

Εορτασμός των Αγίων Επτά Μακκαβαίων στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου πίσω από το Αρχαίο θέατρο, είναι η εικόνα των...

«Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου»: Ένα βιβλίο που αναβιώνει τις μνήμες μιας ολόκληρης γενιάς κατασκηνωτών

Το βιβλίο «Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου» αποτελεί μια κατάθεση μνήμης και εμπειριών από...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img