ΑρχικήΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑH απάντηση του Διευθυντή των Ορυχείων ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη στις καταγγελίες για...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

H απάντηση του Διευθυντή των Ορυχείων ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη στις καταγγελίες για τα αδέσποτα σκυλιά

Στις 4 Νοεμβρίου σας είχαμε παρουσιάσει μια ανάρτηση στην φιλοζωική ιστοσελίδα zoosos.gr , σχετικά με καταγγελίες ότι στην Μεγαλόπολη και ειδικότερα στους χώρους της ΔΕΗ , γίνεται συστηματική εξόντωση σκύλων.
δείτε την σχετική ανάρτηση ΕΔΩ.

Στο δημοσίευμα αυτό απάντησε ο Διευθυντής του Λ.Κ.Μεγαλόπολης κ. Κωνσταντίνος Γίδης.

Η απάντηση του διευθυντή του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης        

«Με έκπληξη αλλά και λύπη ενημερωθήκαμε για τις καταγγελίες σας σχετικά με την εξόντωση των αδέσποτων σκύλων  που  ζουν εντός και πέριξ  του  χώρου των εργοστασίων και των ορυχείων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εντός των χώρων της Διεύθυνσης του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγ/λης και των Ατμοηλεκτρικών Σταθμών Μεγ/λης εργάζονται καθημερινά, μαζί με το προσωπικό των εργολάβων περί τα 2000 άτομα και o συνολικός χώρος εγκαταστάσεων εκτείνεται σε 46000 στρέμματα.

Η παρουσία των αδέσποτων σκύλων σε όλους τους χώρους έχει επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά τον αριθμό τους με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο τόσο η υγεία όσο και η ασφάλεια των εργαζομένων εξαιτίας των μικροβίων ή και των ασθενειών που     μεταφέρουν, ενώ έχουν σημειωθεί, και καταγγελθεί επανειλημμένα, κρούσματα επίθεσης αδέσποτων σκύλων σε εργαζόμενους εντός του χώρου εργασίας, με αποτέλεσμα των τραυματισμό τους.

Υπήρξε και υπάρχει μεγάλη ευαισθητοποίηση από τη Διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγ/λης αλλά και από την  Δ/νση του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Μεγ/λης και επανειλημμένα έχουν γίνει επαφές και διαβήματα προς τον Δήμο Μεγ/λης. Υπενθυμίζουμε ότι με βάση τη νομοθεσία οι Δήμοι είναι αρμόδιοι για την περισυλλογή και κατ’ επέκταση τον έλεγχο των αδέσποτων σκύλων (κτηνιατρική μέριμνα, δημιουργία καταφύγιων κλπ).

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Μεγ/λης έχει παραχωρήσει στο Δήμο Μεγ/λης χώρο εντός των εγκαταστάσεων της για την φύλαξη των αδέσποτων.

Με βάση  τα  παραπάνω,  θεωρούμε ότι οι καταγγελίες είναι ανυπόστατες  και  αφορούν  μεμονωμένα περιστατικά και δεν εκφράζουν ούτε τη Διεύθυνση του ΛΚΜ αλλά ούτε και το σύνολο  των εργαζομένων στη ΔΕΗ Μεγ/λης που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι με το θέμα των αδέσποτων. Πολλοί εργαζόμενοι μάλιστα ταΐζουν και φροντίζουν τα ζώα.

Σε κάθε περίπτωση η Διεύθυνση του ΛΚΜ η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με το θέμα και θα εξετάσει άμεσα το ενδεχόμενο πρόσληψης κτηνιάτρου στα πλαίσια της  νομοθεσίας μέχρι να δοθεί οριστική λύση.

Είμαστε στη διάθεση σας αν υποπέσει στην αντίληψη σας οποιοιδήποτε περιστατικό κακομεταχείρισης αδέσποτων να το αντιμετωπίσουμε από κοινού.

Ελπίζουμε στην καλή συνεργασία σας και να γίνει ότι καλύτερο για τα αδέσποτα σκυλιά.

Κων/νος Γίδης

Διευθυντής ΔΛΚΜ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,912ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img