ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΠανικός από τις δημοσκοπήσεις

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Πανικός από τις δημοσκοπήσεις

Θολό εξακολουθεί να παραμένει το πολιτικό σκηνικό μία βδομάδα πριν από την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Μεταπολίτευσης.

Οι επιτελείς των κομμάτων εξουσίας αναζητούν τη στρατηγική που θα τους επιτρέψει να εξέλθουν του αδιεξόδου στο οποίο τους έχει φέρει η επιλογή της υπερψήφισης του μνημονίου. Από τις αρχές της εβδομάδας διεξάγονταν κυλιόμενες έρευνες, οι οποίες κατέγραφαν σε ημερήσια βάση τις τάσεις της κοινής γνώμης. Την Παρασκευή, δε, οι αρχηγοί των κομμάτων παρέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», τις εβδομαδιαίες δημοσκοπήσεις, με σταθμισμένο δείγμα και αναγωγές. Το σύνολο των ευρημάτων επιβεβαιώνει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί και προ της απαγόρευσης δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων. Αυτό σημαίνει ότι η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ το άθροισμα του δικομματισμού στην πρόθεση ψήφου μετά δυσκολίας προσεγγίζει το 40%. «Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται ο στόχος που έχουν θέσει οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» έμπειρος δημοσκόπος.

Το στοιχείο, όμως, που φαίνεται ότι προβληματίζει έντονα τους δημοσκόπους έχει να κάνει με το γεγονός ότι από τα καθημερινά κύματα των ερευνών προκύπτουν μικρές τάσεις αποσυσπείρωσης, γεγονός πρωτοφανές για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απομένει ως τις εκλογές. Για παράδειγμα, η Ν.Δ. έδειξε να πληρώνει δημοσκοπικά την επιλογή των όσων διαδραματίστηκαν με την υποψηφιότητα Συμπιλίδη. Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να δυσκολεύεται (εξαιρετικά) να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους που κατευθύνθηκαν κυρίως προς τα κόμματα της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ – Δημοκρατική Αριστερά). Ετσι η αδυναμία των δύο κομμάτων να καταφέρουν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους έχει ως συνέπεια το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Από τα τελευταία στοιχεία των δημοσκοπήσεων προ των αναγωγών καταγράφεται ένα εφιαλτικό πολιτικό τοπίο, αφού στην πρόθεση ψήφου τα δύο μεγάλα κόμματα ξεπερνούν μετά μεγάλης δυσκολίας το 30%, δίνοντας μάχη για το 40%. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι σε μία από τις σφυγμομετρήσεις το ΠΑΣΟΚ πλασάρεται στην τρίτη θέση. Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι οι δημοσκόποι για πρώτη φορά δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε αναγωγή εκλογικού αποτελέσματος, αφού -πέραν του μεγάλου αριθμού των αναποφάσιστων- καταγράφονται πρωτόγνωρες συμπεριφορές στο εκλογικό σώμα, που κάλλιστα μπορούν, όπως υποστηρίζουν, να οδηγήσουν σε εκπλήξεις το βράδυ της 6ης Μαΐου.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,912ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img