Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΟι δήμαρχοι της Αρκαδίας «απολογούνται» για την πρώτη θητεία Καλλικράτη και Περιφέρειας

Οι δήμαρχοι της Αρκαδίας «απολογούνται» για την πρώτη θητεία Καλλικράτη και Περιφέρειας

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Τελευταία έρευνα στα πλαίσια του γκάλοπ που διενεργεί το ArcadiaPortal για τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και φυσικά θα κλείσουμε με τον Νομό Αρκαδίας και τους Δήμους: Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, οι οποίοι μας αφορούν άμεσα. Τα ερωτήματα κοινά για όλους τους δημάρχους και αφορούν την «καλλικρατική» αξιολόγηση από μέρους τους, το αν οι δήμοι εντέλει άντεξαν την κρίση και ανταπεξήλθαν κάνοντας έργα και τέλος, ποια η θέση αυτών απέναντι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη.

 

Στον Δήμο Μεγαλόπολης, και στον δήμαρχο Παναγιώτη Μπούρα, θεωρεί ότι ο Καλλικράτης, αποτελεί μια ελπίδα για να πάει μπροστά η τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ συνέβησαν πολλές αλλαγές που δυσκόλεψαν την ομαλή πορεία της εν λόγω μεταρρύθμισης. Περικοπές της τάξεως του 60-70% συνέβησαν στα χρήματα του ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, ενώ όπως αναφέρει ο κος Μπούρας, ο Δήμος Μεγαλόπολης, χρωστά πολλά χρήματα ήδη απ’ τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Συνολικά από το 2007-2013, υπάρχουν 4.000.000 ευρώ σε τοκοχρεολύσια. Τα χρέη, οι περικοπές αλλά και η έλλειψη προσωπικού, είναι οι βασικές αιτίες, που δυσκόλεψαν την αναπτυξιακή δομή και υποδομή του τόπου. Παρ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, επισημαίνει ότι το ΕΣΠΑ, ενίσχυσε στο να «νοικοκυρευτεί» ο Δήμος Μεγαλόπολης, καθώς υπήρξαν χρηματοδοτήσεις σε σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης.

 

Η σχέση του Δήμου με την περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι άριστη, κινείται σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, πολλά σημαντικά έργα υποδομών αναγκαία και απαραίτητα και σε αυτό έχει σταθεί αρωγός, η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο με τις δηλώσεις και των άλλων Δημάρχων στο ArcadiaPortal

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,749ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Τουρκολέκα και Χειροτονία Διακόνου στην Ι. Μ. Γόρτυνος (photo)

Τουρκολέκα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Τουρκολέκα...

Συγκριτικό πλεονέκτημα της Γορτυνίας το επιχειρηματικό οικοσύστημα των μονοπατιών Mainalon Trail, Pan Trail και Arcadia Trail

Με σημαντικά αποτελέσματα για το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Γορτυνίας ολοκληρώθηκε η ανοιχτή δράση με...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img