Το Σάββατο 25/3/23, πραγματοποιήθηκε στην Καρύταινα διαδραστική εκδήλωση αφιερωμένη στους Αγωνιστές του 1821, οι οποίοι με γενναιότητα, τόλμη και αυτοθυσία αφιέρωσαν τη ζωή τους στην απελευθέρωση της πατρίδας μας!
Προκειμένου να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί η εκδήλωση εκτός από τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, τα οποία εργάστηκαν συντονισμένα και με πολλή διάθεση καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και τα ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους κατοίκους της Καρύταινας που βοήθησαν, ο καθένας με τον τρόπο του και με βάση την αρμοδιότητα που είχαν αναλάβει. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε τον Τάκη Καραμπάτσο και τη Ρία Κοτέλου, την Μπριγκίτε Κατσιράκη, τον Γιώργο Στασινόπουλο, τον Βασίλη Κοτέλο, τον Γιώργο Σπυρακόπουλο (παππού & εγγονό), τον Γιαννάκη Σπυρακόπουλο, τον Κώστα Σπυρακόπουλο καθώς και τον γιο του Βασίλη Σπυρακόπουλο, τον Γιώργο Παπαναστασίου του Χαράλαμπου, τον Σταύρο Στρίγκο, τον Βασίλη Κουρουνιώτη, τον Γιώργο Πουλόπουλο, τον Αλέκο Παπαβασιλόπουλο, την Πέγκυ Στεφάνου, την Κική Μπακογιάννη, τον Παναγιώτη Μάτσικα για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Ευχαριστούμε και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καρύταινας, κο. Πέτρο Ιατρόπουλο, ο οποίος ήταν στο πλευρό μας.
Η συμμετοχή των Αναβιωτών και χορευτών του πολιτιστικού συλλόγου Καλαμάτας «Αγία Τριάδα», φίλοι μας πια αγαπημένοι μετά από τόσες κοινές εμπειρίες και συνεργασίες, έδωσε τον παλμό και τη ζωντάνια. Μας μετέφεραν 202 χρόνια μετά από την έναρξη της Επανάστασης τον δυναμισμό, την αποφασιστικότητα , την μεγαλοψυχία των Αγωνιστών του ΄21. Νιώθουμε τυχεροί που τους γνωρίσαμε κι ευγνώμονες για τη συνεργασία μας!
Ευχαριστούμε επίσης, την Ιστορικό και μέλος της UNESKO, Ελένη Κλουκίνα, η οποία ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στο κάλεσμά μας και τοποθετήθηκε τόσο στα ιστορικά γεγονότα, όσο και στο τι σημαίνει για τους σημερινούς Έλληνες αυτός ο Αγώνας και η αυτοθυσία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει και στην Κατερίνα Γιαννοπούλου, δασκάλα ελληνικών παραδοσιακών χορών, για την εθελοντική προσφορά της- εκμάθηση ελληνικών χορών στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου της Καρύταινας καθώς και στη δασκάλα Μαρία Θεοδωροπούλου και τη νηπιαγωγό Χρυσάνθη Γεώργα για την άψογη συνεργασία μας. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τους μικρούς χορευτές- φίλους μας που ήρθαν από τη Μεγαλόπολη και χόρεψαν υπέροχα!!!
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου. Αρκετοί από τους θεατές εξέφρασαν την επιθυμία την επόμενη χρονιά να ντυθούν με παραδοσιακές φορεσιές ώστε να συμμετέχουν και στο δρώμενο της κατάληψης του Κάστρου.
Στο ανοιχτό κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν μέλη της Δημοτικής Αρχής και της Αντιπολίτευσης.
Αναλυτικά ευχαριστούμε τους: κο. Χριστογιαννόπουλο Θανάση, Δήμαρχο Μεγαλόπολης, τον Αντιδήμαρχο κο. Σιέμπο Δημήτρη, τον Αντιδήμαρχο κο. Μπουγιούκο Γιάνννη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο. Κυριακόπουλο Αντώνιο, τους δημοτικούς συμβούλους Μιχόπουλο Κωνσταντίνο, Αθανασόπουλο Σταύρο, Κακκαβά Πολύβιο, Κουρή Ηλία, Μαρκολιά Γιώργο, Κουρουνιώτη Βασίλη καθώς και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης κο. Αντώνακα Νίκο.
Μας τίμησε επίσης με την παρουσία του, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ο Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος Μπενάρδης και τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό!
Το βεστιάριο Διαμαντόπουλος, από την Πάτρα, κάθε φορά μας βοηθά να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο με τις εξαιρετικής ποιότητας φορεσιές που μας νοικιάζει σε τιμές ιδιαίτερα χαμηλές ως ένδειξη σεβασμού και κατανόησης της ομαδικής μας προσπάθειας. Αναγνωρίζουμε και εκτιμάμε την προσφορά τους.
Ελπίζουμε του χρόνου να είμαστε όλοι γεροί και να διοργανώσουμε ξανά ένα αντίστοιχο αφιέρωμα!
Για το ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου «Κοινόν Καρυτινών»,
Η πρόεδρος,
Ελένη Κουσκουρέλου








