ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΙωάννης Ασημακόπουλος:«Carthago delenda est*»

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Ιωάννης Ασημακόπουλος:«Carthago delenda est*»

Γράφει ο Ι. Γ. Ασημακόπουλος.

Η μοίρα της σύγχρονης Μεγαλόπολης σηματοδοτήθηκε με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού το Σεπτέμβριο του 2019 από το βήμα του ΟΗΕ, για βίαιη απολιγνιτοποίηση μέχρι το 2023, αφού για την περιοχή οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ είχαν καταστεί μονόδρομος ζωής. Όμως έπρεπε να «σωθεί» ο πλανήτης!!!

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε από την πλευρά των κυβερνόντων μια ακατάσχετη υποσχεσιολογία για επενδύσεις και έργα ανάπτυξης εκατοντάδων εκατομμυρίων. Περιέγραφαν την εικόνα της επόμενης μέρας με τα πιο λαμπερά χρώματα. Ευημερία. Ανάπτυξη. Χιλιάδες θέσεις εργασίας. Με λίγα λόγια τη μετατροπή του λεκανοπέδιου σε αναπτυξιακό παράδεισο.

Βέβαια, με ότι αυτό σημαίνει, σ’ αυτό το χορό των υποσχέσεων δεν ακούστηκε ούτε κουβέντα για τα 80 χωριά του Λεκανοπέδιου που ρημάζουν. Λες και αυτά ανήκουν σε κάποιο δήμο της κεντρικής Αφρικής. Όπως δεν ειπώθηκε κουβέντα για τους εκατοντάδες οικογενειάρχες που βρέθηκαν χωρίς δουλειά με το πρόωρο κλείσιμο των μονάδων και του ορυχείου της ΔΕΗ.

Με φρούδες υποσχέσεις και παραμυθιάσματα, καταναλώθηκε ένας και πλέον χρόνος, χωρίς να μπορούμε να διακρίνουμε αν το αμυδρό φως που μας έδειχναν στο βάθος του τούνελ, ήταν η έξοδος από την περιπέτεια ή το τραίνο που ερχόταν και προφανώς η αρχή μιας μεγαλύτερης περιπέτειας.

Όλο αυτό το διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας δεκάδες λίστες με έργα που υποτίθεται προγραμμάτιζαν για την πληττόμενη Μεγαλόπολη, η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και ο Δήμος, σε ένα ξέφρενο χορό εκατοντάδων εκατομμυρίων από το υποτιθέμενο πακέτο «δίκαιης μετάβασης». Αέρας κοπανιστός!

Διασκέψεις, συσκέψεις, επισκέψεις των «αρμοδίων», μυστικές και φανερές, οδήγησαν σε ένα master plan σαπουνόφουσκα, που αποδόμησε βήμα – βήμα και καταψήφισε πανηγυρικά το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Τα πρώτα «έργα» που είδε η κοινωνία της Μεγαλόπολης στο ίδιο διάστημα, σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω κορονοϊού, είναι το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ, η οικονομική δυσπραγία της τοπικής αγοράς, η εκτόξευση της ανεργίας, η απαξίωση και το επικείμενο κλείσιμο της τηλεθέρμανσης. Ενός έργου που κόστισε πάνω από 21 εκατομμύρια, που παρά την αντίθετη θέση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, πετιέται στα σκουπίδια χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση για την μη βιωσιμότητα της.

Τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για της πληττόμενες από την απολιγνιτοποίηση περιοχές, αποκαλύπτει ο κατ εξοχήν υποσχεσιολόγος Υπουργός Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης στην τελευταία υπουργική του πράξη που υπέγραψε πριν εγκαταλείψει το Υπουργείο ενέργειας στις 31.12.2020. Όπου μειώνει το ποσοστό διάθεσης εσόδων από τον εκπλειστηριασμό δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για το 2020 σε μόλις 1% από 6% για τις λιγνιτικές περιοχές. Που σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει από 31 σε 5 εκατομμύρια.

Προφανώς η απόφαση έχει παρθεί: «Carthago delenda est!» 

Σ.Σ: *Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί! Με αυτή τη φράση έκλεινε τις ομιλίες του στη Ρωμαϊκή Σύγκλητο Ρωμαίος πολιτικός Κάτων, θεωρώντας πως δεν υπήρχε άλλος δρόμος για την Ρώμη, πέρα από την καταστροφή της μεγαλύτερης και πλουσιότερης πόλης – κράτους του τότε κόσμου – ανταγωνίστριας της Ρώμης- στην βόρεια ακτή της Αφρικής.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς Νεοχωρίου Λυκοσούρας

ΠΑΝΗΓYΡΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΉΜΟΝΑ ΝΕΟΧΩΡIΟΥ ΛΥΚΟΣΟΥΡΑΣ 2026 ΔΩΡΑ Γιώργος Κανδηλώρος ένα κατσίκι 899 Νίκος ένας κόκορας ζωντανός 916 Αποστολια...

Πανηγύρι στο Κατσίμπαλι το Σάββατο 8 Αυγούστου

Το Σάββατο 8 Αυγούστου σας περιμένουμε στο μεγάλο πανηγύρι του χωριού μας.

Τατούλης: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει προκλητικά να μοιράζει γενναίες αυξήσεις στον κομματικό της στρατό στην Αυτοδιοίκηση

Μητσοτάκης: «Αυξήσεις  στους μισθούς του «κομματικού στρατού» της Αυτοδιοίκησης!» Την ώρα που η ελληνική κοινωνία...

Η Κατερίνα Χαρβάτη τιμάται με το Παγκόσμιο Βραβείο Επιστήμης Albert Einstein

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Συμβούλιο απονέμει τιμητική διάκριση στην παλαιοανθρωπολόγο, Κατερίνα Χαρβάτη, για την έρευνά...

Εορτασμός των Αγίων Επτά Μακκαβαίων στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου πίσω από το Αρχαίο θέατρο, είναι η εικόνα των...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img