ΑρχικήΑΡΘΡΑΕπιμελητήριο Αρκαδίας: Η Μεγαλόπολη πρέπει να βγει κερδισμένη από τη διακοπή της...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Η Μεγαλόπολη πρέπει να βγει κερδισμένη από τη διακοπή της λειτουργίας των λιγνιτικών της μονάδων

Τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας επισκέφθηκε την Παρασκευή 7 Αυγούστου ο κ. Κώστας Μουσουρούλης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο της έναρξης της διαδικασίας διαβούλευσης με τους άμεσα συνεργαζόμενους φορείς, για την οριστικοποίηση του εν λόγω σχεδίου.

Τον κ. Μουσουρούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο και Περιφερειακούς Συμβούλους υποδέχτηκε και καλωσόρισε ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μουσουρούλης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του ΣΔΑΜ για την περιοχή της Μεγαλόπολης και ανέλυσε τις πηγές χρηματοδότησης που είναι ο λιγνιτικός πόρος, οι πόροι του Πράσινου Ταμείου, οι επενδύσεις της ΔΕΗ για τις αποκαταστάσεις των ορυχείων, το τρέχον ΕΣΠΑ 2014-2020 ενώ γίνονται συναντήσεις και για άλλες σημαντικές  χρηματοδοτικές πηγές.

Επεσήμανε δε ότι η επιλογή των κατάλληλων χρήσεων γης θα γίνει με δεδομένα ουσιαστικά και με κύριο γνώμονα να εξυπηρετηθεί ο στόχος του μετασχηματισμού του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής της Μεγαλόπολης.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο κ. Γιάννης Τρουπής τονίζοντας ότι η Μεγαλόπολη πρέπει να βγει κερδισμένη από τη διακοπή της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων και να εξασφαλισθούν θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης. Παράλληλα αναφέρθηκε στις διαδικασίες fast track για μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή, στη δημιουργία φιλόξενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος (με ειδική φορολόγηση) ώστε να προσελκύσει Έλληνες και ξένους επενδυτές, στην ίδρυση και οργάνωση ΒΕΠΕ, που θα εξασφαλίσουν νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ.Μουσουρούλης επιβεβαίωσε, στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ότι το πλάνο της απολιγνιτοποίησης στηρίζεται σε ένα νέο Αειφόρο Αναπτυξιακό & Επιχειρηματικό Μοντέλο το οποίο θα διευρυνθεί σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Την πλήρη πρόσκληση σε διαβούλευση, στο πλαίσιο της κατάρτισης του «Ειδικού Μεταβατικού Προγράμματος για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2020 – 2023» (ΕΜεΠ ΔΑΜ 2020 – 2023), μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,912ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img