Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΜαζικές στειρώσεις ζώων συντροφιάς στη Μεγαλόπολη

Μαζικές στειρώσεις ζώων συντροφιάς στη Μεγαλόπολη

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης η διοργάνωση μαζικών στειρώσεων ζώων συντροφιάς με την προϋπόθεση πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ορθή και με ασφάλεια πραγματοποίηση της κτηνιατρικής πράξης.

Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του Σ.Δ.Κ. ανέφερε πως παρατηρείται ολοένα αυξανόμενος αριθμός αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλοι και γάτες), και πως το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται -κυρίως- με τις ανεξέλεγκτες γέννες από αδέσποτα αλλά και από δεσποζόμενα σκυλιά. Περαιτέρω, ενημέρωσε τα μέλη πως είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν, μαζικά, στειρώσεις δεσποζόμενων και αδέσποτων σκυλιών με εθελοντές κτηνιάτρους, τα βασικά έξοδα των οποίων καλύπτονται από χορηγούς.

Η ελάχιστη προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι ο Δήμος να παράσχει χώρο κατάλληλο, ο οποίος θα αδειοδοτηθεί για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 3-4 ημερών που θα διαρκέσουν οι στειρώσεις.

Η δράση αυτή έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Τρίπολης και Τριφυλίας τον περασμένο Νοέμβριο, κατά την οποία στειρώθηκαν πάνω από 120 ζώα ανά Δήμο. Τέλος ζήτησε από τα μέλη να εκφράσουν τις απόψεις τους επί του θέματος και να ψηφίσουν σχετικά.

δείτε την σχετική απόφαση ΕΔΩ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,759ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,644ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Νέα πνοή για τη Μεγαλόπολη με προσκλήσεις για έργα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (video)

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης...

Κωνσταντινόπουλος: Να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις στη Μεγαλόπολη από την έλλειψη σύγχρονου πολεοδομικού σχεδιασμού

Με ερώτησή μου έθεσα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για ακόμη μία φορά, τις...

Συμμετοχή στο 55ο Συνέδριο τής Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου του Δημ.Συμβ. Παναγάκη Παναγιώτη

Είχα την τιμή να συμμετάσχω στο 55ο Συνέδριο τής Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, το...

Διακοπή κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους της Μεγαλόπολης το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου

Λόγω των αγώνων ποδηλασίας στη Μεγαλόπολη, για το Πανελλήνιο Κύπελλο και το Πρωτάθλημα Ενόπλων...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img