ΑρχικήΑΡΘΡΑΜέσα φθινοπώρου ο νόμος για τη ΔΕΗ και την αγορά ηλεκτρισμού -...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Μέσα φθινοπώρου ο νόμος για τη ΔΕΗ και την αγορά ηλεκτρισμού – Καθοριστικές οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

Όσοι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την αγορά, παρατηρούν ότι μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει αποκαλύψει τα πλάνα της και ξεδιπλώνει το σχεδιασμό για τη διάσωση της ΔΕΗ. Εκεί λοιπόν έχει καταστεί σαφές ότι σε προτεραιότητα μπαίνει το θέμα της ρευστότητας, ενώ θα ακολουθήσει το νέο επικαιροποιημένο business plan, με έμφαση στην πώληση μεριδίου του ΔΕΔΔΗΕ που θα δώσει τα απαραίτητα κεφάλαια για το συνολικό turnaround και το μετασχηματισμό της επιχείρησης.

Και μπορεί το δύσκολο αυτό εγχείρημα πράγματι να έχει σχηματοποιηθεί και να μπαίνει σιγά, σιγά σε ράγες, εντούτοις υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό κενό που αφορά στην υπόλοιπη αγορά. Διότι εκτός από τη διάσωση της ΔΕΗ υπάρχει και ένα ακόμη μεγάλο ζητούμενο, αυτό της απελευθέρωσης και της ενίσχυσης του ανταγωνισμού που θα φέρει τον πλήρη μετασχηματισμό του κλάδου ηλεκτρισμού στη χώρα μας. 

Αυτή είναι ίσως και μια από τις κομβικότερες μεταρρυθμίσεις που έχει τελματώσει και παρά τις δεκάδες προσπάθειες κατά το παρελθόν έχει παραμείνει ημιτελής. 

Εδώ λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει σαφές πλάνο και προτάσεις, επιλέγοντας ωστόσο επί του παρόντος να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της, καθώς οι όποιες αποφάσεις συναρτώνται και με τους θεσμούς. Διότι μπορεί μεν να έχει δηλωθεί η πρόθεση για κατάργηση των ΝΟΜΕ και για περιορισμό του στόχου για τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ, ωστόσο δεν έχει καταστεί σαφές πως θα συνεχιστεί η πορεία ανοίγματος της αγοράς. 

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ακριβώς από την πορεία των διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο με τους θεσμούς, θα εξαρτηθεί και η κατάθεση του νομοσχεδίου που σχεδιάζει το ΥΠΕΝ για τον ηλεκτρισμό και τη ΔΕΗ.

Χρονικά, η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία τοποθετείται για τα μέσα Οκτωβρίου, προκειμένου στη συνέχεια, αφενός μεν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πώληση του μεριδίου του ΔΕΔΔΗΕ αφετέρου δε να υπάρξει συνέχεια και στο άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού.

Χρήστος Στεφάνου από το energypress.gr

Διαβάστε επίσης:

Σενάρια πώλησης πλειοψηφικού πακέτου 51% στον ΔΕΔΔΗΕ – 10 μήνες τουλάχιστον για μεταβίβαση παγίων – Τι ισχύει με τα δάνεια

Παναγιωτάκης: Να μην καταργηθεί η έκπτωση 10% της ΔΕΗ – Ο ΔΕΔΔΗΕ κρύβει μεγάλες υπεραξίες

Στάσσης: Στα 800-900 εκατ. το ταμειακό πρόβλημα της ΔΕΗ – Χρειάζονται δράσεις για ικανά έσοδα μέσα στο επόμενο 12μηνο

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img

Από τη Μπερτσιά έως τη Λυκόσουρα: Τα τρία έργα που ξεκινούν στην Αρκαδία (video)

Τρεις σημαντικές συμβάσεις για έργα που αφορούν την ενίσχυση των υποδομών και της οδικής...

Σύλληψη στη Μεγαλόπολη – 56χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Χθες το πρωί, αστυνομικοί της Μεγαλόπολης προχώρησαν στη σύλληψη ενός 56χρονου, ο οποίος αναζητούνταν...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Κοτύλιο

Δείτε τις αφίσες με τις εκδηλώσεις στο Κοτύλιο Μεγαλόπολης

Στήριξη στους νέους της Μεγαλόπολης – Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός σε νέους έως 29 ετών

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Αναπτυξιακή Αρκαδία υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση προγράμματος...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img