Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΣυζήτηση στο Δ.Σ. Μεγαλόπολης για την ρύθμιση χρεών της Τηλεθέρμανσης - Η...

Συζήτηση στο Δ.Σ. Μεγαλόπολης για την ρύθμιση χρεών της Τηλεθέρμανσης – Η πρώτη κόντρα Χριστογιαννόπουλου με Τσιριγώτη (video)

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Μια πολύ σημαντική συζήτηση έγινε σήμερα Πέμπτη 1η Αυγούστου στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης και αφορά το θέμα με την ρύθμιση των χρεών της Τηλεθέρμανσης. Το συμβούλιο παρακολούθησε ο νέος Δήμαρχος κ. Χριστογιαννόπουλος μαζί με τους νέους σύμβουλους του συνδυασμού του κ.κ. Μανιάτη, Κυριακόπουλο, Καλογερόπουλο, Σιέμπο, Γκρίντζαλη και ο νεοκλεγείς σύμβουλος με την ΝΕΑ ΑΡΧΗ κ. Κουρουνιώτης Βασίλειος.

Στην συζήτηση του θέματος είχαμε για πρώτη φορά την αναλυτική ενημέρωση για το θέμα από τον Σπύρο Τσιριγώτη που είναι πρόεδρος της Τηλεθέρμανσης και από τον δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο Διονύσιο.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει βεβαιώσει χρέη ύψους 1.120.000 ευρώ από τα δάνεια που δεν πλήρωνε η Τηλεθέρμανση και γινόταν παρακράτηση από επιχορηγήσεις του Δήμου επειδή είναι εγγυητής στο Δάνειο. Στην ουσία από το 2006 δεν έχει πληρωθεί ποτέ καμία δόση (εκτός από την 1η) άρα αυτό γίνεται και από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Παρόλα αυτά κανείς μέχρι δεν είχε αναφέρει τίποτα και έπρεπε να βγάλει στο θέμα στην δημοσιότητα το Καφενείο της Μεγαλόπολης στις 2 Απριλίου 2019 για να γίνει γνωστό.

Από την μεριά της η Τηλεθέρμανση αποδέχεται ότι δεν πληρώνονται τα δάνεια, όμως θέτει θέμα συμψηφισμών οφειλών που χρωστάει ο Δήμος στην εταιρία. Αναλυτικά θα ακούσετε τα στοιχεία στο βίντεο , μπορούμε όμως να σας αναφέρουμε ότι το θέμα είναι πολύπλοκο και χρειάζεται πολύ ψάξιμο. Ο Σπύρος Τσιριγώτης είπε ότι ζητάμε την ρύθμιση αλλά ταυτόχρονα διεκδικούμε και εμείς οφειλές του Δήμου.

Η βασική διεκδίκηση της Τηλεθέρμανσης αφορά την περίοδο πριν το 2011 που η τότε ανώνυμη εταιρία πλήρωνε εργαζόμενους που ασχολούνταν με την αποκομιδή των απορριμμάτων και άλλες εργασίες.Μετά το 2011 που έγινε η Τηλεθέρμανση Α.Ε. συνέχιζε όμως να μην πληρώνει δάνεια.

Ο Σπύρος Τσιριγώτης μεταξύ άλλων δήλωσε ότι αυτός παρέλαβε το 2014 άδεια ταμεία και τώρα η εταιρία έχει σε διάφορους λογαριασμούς τραπεζών περίπου 500.000 ευρώ. Αν δεν γίνει συμψηφισμός ανέφερε, εμείς θα πληρώσουμε τα χρέη που αναλογούν στην δικιά μας θητεία από τον Σεπτέμβρη του 2014 και μετά.

Αυτή η αναφορά προκάλεσε την παρέμβαση του νέου Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλου, ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις από τον Σπύρο Τσιριγώτη. Σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Χριστογιαννόπουλος ανέφερε την λέξη ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ και αυτό ήταν η αφορμή να ξεσπάσει ένας έντονος διάλογος με τον Σπύρο Τσιριγώτη.

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο βίντεο που ακολουθεί :

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,759ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,643ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πλήρη στήριξη στoν ΣΕΒΙΠΕΤ από το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο Β’ Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ

Για την ενίσχυση των ΒΙΠΕ και τη δημιουργία νέων αναπτυξιακών προοπτικών για την περιοχή...

Δημήτρης Σιέμπος: Η νέα διαδικασία προσλήψεων σε σωφρονιστικά καταστήματα και η Μεγαλόπολη!

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025, ψηφίστηκε από τη Βουλή Νόμος με τίτλο "Προσδιορισμός κρίσιμων...

Τελετή Απονομών “Megalopolis Theater Run 2025” την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Μεγαλόπολης σας προσκαλεί στην Τελετή Απονομών Τιμητικών Διακρίσεων του Megalopolis Theater Run,...

Αναβάλλεται για τον Νοέμβριο η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μεγαλόπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες του arcadiaportal.gr, η προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου επίσκεψη του πρωθυπουργού...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img