Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΕπιστημονική διημερίδα με τίτλο: «θεραπευτικό γίγνεσθαι» στις 20-21 Οκτωβρίου στο Ελληνικό Γορτυνίας

Επιστημονική διημερίδα με τίτλο: «θεραπευτικό γίγνεσθαι» στις 20-21 Οκτωβρίου στο Ελληνικό Γορτυνίας

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Επιστημονική διημερίδα με τίτλο: «θεραπευτικό γίγνεσθαι»

Το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Οκτωβρίου διοργανώνεται επιστημονική διημερίδα με τον τίτλο «θεραπευτικό γίγνεσθαι» στη Μαυράκειο σχολή που στεγάζεται η επαγγελματική σχολή της ΔΕΗ στο Ελληνικό Γορτυνίας. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το επιστημονικό, διαγνωστικό και θεραπευτικό κέντρο «Λόγος και Γραφή» με αφορμή τα 25 χρόνια λειτουργίας του σε συνεργασία με το «σύλλογο των απανταχού εξ Ελληνικού Γορτυνίας».

Στη διημερίδα έχουν προσκληθεί επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων της ειδικής αγωγής οι οποίοι θα συμπληρώσουν την εμπειρία και τη γνώση τους και θα αναλύσουν θέματα που αφορούν τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Παιδοψυχίατροι, κοινωνικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και ειδικοί παιδαγωγοί θα απαντήσουν σε πληθώρα ερωτημάτων της ειδικότητάς τους. Τα στρογγυλά τραπέζια πέρα από τα 25 χρόνια λειτουργίας του κέντρου «Λόγος και Γραφή», αναφέρονται στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στα παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες, στις ιδιαιτερότητες του δημόσιου και του ιδιωτικού φορέα, στα συναισθήματα που αναδύονται σε όλους συναλλάσσονται με το παιδί και την δεύτερη ημέρα θα γίνει βιωματικό σεμινάριο για τους γονείς που θα αφορά στις αναπτυξιακές φάσεις της ελληνικής οικογένειας.

Η διημερίδα στοχεύει στο να αναδείξει τη σημαντικότητα του ρόλου του ειδικού θεραπευτή σαν ισότιμο και ενεργό μέλος μιας πλήρους διεπιστημονικής ομάδας καθώς και στο να προτρέψει στην οργάνωση υψηλού επιπέδου επιστημονικών εκδηλώσεων στην περιφέρεια. Απευθύνεται σε όλους επιστήμονες που υπηρετούν το παιδί και την οικογένειά του όπως γιατρούς, ειδικούς θεραπευτές, δασκάλους, παιδαγωγούς και σίγουρα απευθύνεται σε γονείς που ζητούν έγκυρες επιστημονικές απαντήσεις για την εξέλιξη των παιδιών τους.

Το κέντρο «Λόγος και Γραφή» είναι επιστημονικό, διαγνωστικό και θεραπευτικό κέντρο το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το έτος 1993 και ήταν αυτό που πρώτο πανελλαδικά ανέδειξε την αναγκαιότητα λειτουργίας μίας πλήρους διεπιστημονικής ομάδας στο χώρο της ειδικής αγωγής.

Σας προσκαλούμε στην επιστημονική διημερίδα με τίτλο «θεραπευτικό γίγνεσθαι» που διοργανώνεται το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Οκτωβρίου 2018, στη Μαυράκειο σχολή στο Ελληνικό Γορτυνίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

 

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,759ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,644ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης – Η Μαία δίπλα στην Γυναίκα

Ο Οκτώβριος είναι παγκόσμιος μήνας, αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, με στόχο έχει...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης την Τρίτη 7 Οκτωβρίου

Σας προσκαλούμε όπως, την 7η του μήνα Οκτωβρίου του έτους 2025, ημέρα της εβδομάδας ...

Επιτυχημένο το διήμερο «οδοιπορικό επιχειρηματικότητας» της Θερμοκοιτίδας Ark Incubator στη Μεγαλόπολη

Η δικτύωση των δομών στήριξης της επιχειρηματικότητας δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και η ενημέρωση των...

Δήμος Μεγαλόπολης: Ενημέρωση κατοίκων για διακοπή κυκλοφορίας λόγω αγώνων ποδηλασίας στις 11-12 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενεί, το Σάββατο 11...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img