ΑρχικήΑΡΘΡΑΠαράταση του διαγωνισμού για τις μονάδες της ΔΕΗ ζήτησαν οι Κινέζοι -...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Παράταση του διαγωνισμού για τις μονάδες της ΔΕΗ ζήτησαν οι Κινέζοι – Προβληματισμός για το προσωπικό της Μεγαλόπολης

Παράταση ενός – δύο μηνών για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών εξαγοράς των δύο “πακέτων” λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και στη Μελίτη ζήτησαν οι Κινέζοι που κατεβαίνουν ως γνωστόν σε κοινοπραξία με τον όμιλο Κοπελούζου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η Κινεζική CHN Energy φέρεται να ζήτησε περισσότερο χρόνο για την αξιολόγηση των δεδομένων που έχει συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που είχαν στα VDR και των ερωτήσεων που υπέβαλλαν στα αρμόδια στελέχη της δημόσιας εταιρίας. Επιπλέον, πηγές θέλουν τους εκπροσώπους του κινεζικού ομίλου να έχουν υποβάλλει στη ΔΕΗ πληθώρα ερωτήσεων για τις μονάδες που πωλούνται.

Παράγοντες που έχουν πλήρη εικόνα των εξελίξεων αιτιολογούν επίσης και το αίτημα της παράτασης που έχουν ζητήσει οι Κινέζοι ως αποτέλεσμα των διαδικασιών που ακολουθούν στον όμιλο τους και τις απαιτούμενες εγκρίσεις που πρέπει να πάρουν για τα επόμενα βήματα τους. Το βασικό όμως είναι το πλήθος των ερωτημάτων που έχουν υποβάλλει και τα στοιχεία που ζητούν από τη ΔΕΗ, τα οποία, ακόμα και αν δοθούν σχετικά νωρίς, χρειάζεται χρόνος για να αξιολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα της CHN Energy έχει τεθεί και θα αξιολογηθεί και από την Ευρ. Επιτροπή, η οποία και εποπτεύει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό της ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι για τις 17 Οκτωβρίου.

Για την ώρα δεν φαίνεται να έχουν ζητήσει παράταση του διαγωνισμού οι υπόλοιποι παίκτες, δηλαδή η κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Seven Energy, η άλλη τσεχική εταιρία ΕΡΗ, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και η Μυτιληναίος. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της δημιουργίας και νέου κοινοπρακτικού σχήματος, αρμόδιες πηγές, σημειώνουν ότι δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα.

Ταυτόχρονα πάντως από σήμερα ξεκινούν τα καθορισμένα ραντεβού της διοίκησης με τους συμμετέχοντες. Στα λεγόμενα management interviews οι υποψήφιοι επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να ζητήσουν διευκρινιστικά στοιχεία σε σχέση με τα δεδομένα και τα οικονομικά στοιχεία στα οποία απέκτησαν πρόσβαση  το καλοκαίρι μέσω του data room. Κάποιοι εξ αυτών, παρά τις συνδικαλιστικές αντιδράσεις είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το καλοκαίρι επιτόπιες επισκέψεις (site visits) και να δουν από κοντά τα εργοστάσια της ΔΕΗ και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Προβληματισμός για το προσωπικό της Μεγαλόπολης

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα του ο Χ. Φλουδόπουλος από το calital.gr , στην θυγατρική εταιρεία της Μεγαλόπολης έχουν εντοπιστεί σοβαρές αναποτελεσματικότητες (υπάρχουν διπλές λειτουργίες, υπερκαλύψεις και υπεράριθμο προσωπικό) και σημαντικοί περιορισμοί (απαγόρευση απολύσεων για 5 χρόνια και διατήρηση των ίδιων υψηλών μισθών) που δένουν τα χέρια των επενδυτών.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,913ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img