ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΑποστολόπουλος Δημήτρης: Η Τηλεθέρμανση στην Μεγαλόπολη πρέπει να παρέχεται με μειμένο κόστος!

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Αποστολόπουλος Δημήτρης: Η Τηλεθέρμανση στην Μεγαλόπολη πρέπει να παρέχεται με μειμένο κόστος!

(είναι η τηλεθέρμανση κοινωνικό αγαθό για τους Μεγαλοπολίτες?)

Στις δύσκολες μέρες που  διανύουμε, το κεντρικό κράτος αδυνατεί να συγκρατήσει  τον προνοιακό του χαρακτήρα, ασχολούμενο με την αριθμητική του δημοσιονομικού προβλήματος.Αυτή η διαδικασία, όπως φαίνεται δεν θάναι πρόσχαρη και η σταδιακή κατάρρευση του κοινωνικού κράτους φαντάζει ως δεδομένη.

Η ευθύνη των  κοινωνικών προβλημάτων, που αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο, αναγκαστικά μεταφέρονται στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, που πρέπει να την αναλάβουν, γιατί διαφορετικά κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε εξωθεσμικές παρεμβάσεις, είτε σε κοινωνική έκρηξη.

Η αυτοδιοίκηση οφείλει να στηρίζει κάθε προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης, απ¨όπου και αν προέρχεται (Εκκλησία, πολιτιστικούς συλλόγους, κ.λ.λπ), ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή.

Το μνημόνιο προβλέπει αύξηση των εσόδων των δήμων μέσω των εισφορών των πολιτών.

Η ισοπεδοτική αυτή πολιτική και η οριζόντια εφαρμογή της, έχει φασιστικό χαρακτήρα και οδηγεί στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Πρέπει οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια  να μην πέσουν στην παγίδα της αδυσώπητης τροικανής λογικής και να αναλάβουν τη πρωτοβουλία της επιλεκτικής εφαρμογής των μέτρων αυτών, θέτοντας αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια.

Δεν μπορεί ο  άνεργος, ο πολύτεκνος η ο ανάπηρος και γενικά ο άπορος πολίτης να δέχεται περαιτέρω επιβάρυνση. Αντίθετα πρέπει να υποστεί μείωση της τιμής των κοινωνικών παροχών που είναι αναγκαίες για τη ζωή του.

Χαρακτηριστικό εποχιακό κοινωνικό αγαθό αποτελεί η τηλεθέρμανση , για τους «τυχερούς» πολίτες της Μεγαλόπολης.

Η τηλεθέρμανση πρέπει να παρέχεται με μειωμένο κόστος η δωρεάν, αν είναι δυνατόν λειτουργικά, στις παραπάνω ευπαθείς ομάδες, προκειμένου να επιβιώσουν το χειμώνα και ας προκαλεί αυτό μια μικρή πρόσχαρη οικονομική ζημιά!

Άλλωστε οι ισοσκελισμοί των ισολογισμών δεν πλήττονται από τέτοιες παρεμβάσεις!!!

 Αποστολόπουλος  Δημήτρης
Περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου
(Π.Ε. Αρκαδίας)

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,913ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img