ΑρχικήΑΡΘΡΑΕρώτηση στην Βουλή από Βλάση,Αντωνιάδη και Κασαπίδη για τους εργαζόμενους στις μονάδες...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Ερώτηση στην Βουλή από Βλάση,Αντωνιάδη και Κασαπίδη για τους εργαζόμενους στις μονάδες της ΔΕΗ που πωλούνται

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσαν ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης και Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, με θέμα την τύχη των 1.500 εργαζόμενων  στις Λιγνιτικές Μονάδες της ΔΕΗ Φλώρινας και Μεγαλόπολης που πωλούνται σε ιδιώτες λόγω μη υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ).

Παρακάτω η ερώτηση: Θέμα:
Κύριε υπουργέ, Πρόσφατα, η κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, ψήφισε την πώληση σε ιδιώτες των Λιγνιτικών Μοναδων της ΔΕΗ που βρίσκονται στη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη του νομού Αρκαδίας.

Πλέον, την 1 Ιουνίου 2018 δημιουργούνται δύο νέες θυγατρικές οι οποίες θα πωληθούν σε ιδιώτες. Η Συλλογική σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) των 1.500 εργαζομένων σε αυτές τις δύο Λιγνιτικές Μονάδες της ΔΕΗ έληξε στις 28/2/2018. Αν δεν υπογραφεί νέα ΣΣΕ, από 1/6/2018 που δημιουργούνται οι δύο νέες θυγατρικές, οι εργαζόμενοι αυτοί θα μπουν σε μετενέργεια, και θα είναι όμηροι των νέων ιδιοκτητών με ό,τι αυτό σημαίνει για το εργασιακό τους μέλλον.

Κατά τη συζήτηση του εν λόγω σχεδίου νόμου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, και την ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών Φορέων παρουσία των συνδικάτων, δώσατε τη διαβεβαίωση πως η νέα ΣΣΕ εργασίας θα υπογραφεί εγκαίρως και πριν από το τέλος Μαΐου. Δυστυχώς βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες πριν από το τέλος του μήνα και ουδεμία ενέργεια έχει γίνει από την πλευρά του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Κατόπιν των ανωτέρω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Πότε σκοπεύετε να υπογράψετε τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους 1.500 εργαζόμενους στις προς πώληση Λιγνιτικές Μονάδες Φλώρινας και Μεγαλόπολης νομού Αρκαδίας; Μήπως η κωλυσιεργία από την πλευρά του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι σκόπιμη, προκειμένου να «χαρίσετε» στους νέους ιδιοκτήτες των Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ, 1.500 εργαζόμενους με μισθούς πείνας και χωρίς εργασιακά δικαιώματα;

από το e-ptolemeos.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,923ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,728ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

Megalopolis Gravel Classic 2026 – Κλήρωση ποδηλάτων – Ποδηλατικός Γύρος (video-photo)

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για το Megalopolis Gravel Classic 2026 με την κλήρωση ποδηλάτων -και...

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις για Συγκέντρωση Πρωτομαγιάς

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ & Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι...

Συνέντευξη τύπου για το Megalopolis Gravel Classic 2026 (video)

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2004 Paolo Bettini, ο συμπατριώτης...

Εκδρομή στις Σπέτσες την Κυριακή 17 Μαΐου από τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στις Σπέτσες...

Εις μνήμη Αντωνίου Παπαϊωάννου

Αγαπητοί αδερφοί, στεκόμαστε σήμερα με δάκρυα στα μάτια, σιωπή βαριά στις καρδιές, για να...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img