ΑρχικήΑΡΘΡΑΙδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο στην Καμάρα Φαλαισίας

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο στην Καμάρα Φαλαισίας

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης σας παρουσιάζει σήμερα μια διαφορετική λαογραφική έκθεση στην Καμάρα Φαλαισίας.

Ο κ. Παπαγγελής Στάθης μας ξενάγησε στο ιδιωτικό του Λαογραφικό Μουσείο που έχει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην οικία του, στην Καμάρα Φαλαισίας. Μια ολόκληρη ζωή την έχει αφιερώσει να συγκεντρώσει διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητα τους οι πρόγονοι μας.

Αργαλειός, μηχανή παραγωγής ζυμαρικών, σκεύη κουζίνας, μαχαίρια, γεωργικά μηχανήματα και πολλά άλλα. Όλα μαζεμένα με πολύ κόπο και τοποθετημένα με πολύ μεράκι.

Ο κ. Παπαγγελής μας υποδέχθηκε στην λαογραφική του έκθεση και μας παρουσίασε τα εκθέματα του , μαζί με την ιστορία τους. Με το χαμόγελο στα χείλη άνοιξε τον χώρο του για λίγους επισκέπτες από την Μεγαλόπολη και τους συγχωριανούς του που καμαρώνουν για τα επιτεύγματα του.

Σίγουρα όλα αυτά τα αντικείμενα που είδαμε θα πρέπει να αξιοποιηθούν και να προβληθούν σε ένα μεγαλύτερο χώρο, να παρουσιαστούν όπως πρέπει. Να είναι πιο εύκολα προσβάσιμα και από πιο πολλούς ανθρώπους. Πιστεύουμε ότι κάποιοι αρμόδιοι θα πρέπει να κάνουν μια σοβαρή πρόταση στον κ. Παπαγγελή για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα μοιραστούμε μαζί σας αυτά που είδαμε, θέλοντας να σας μεταφέρουμε στο χώρο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Στάθη Παπαγγελή για την προσπάθεια του, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω και μας έδειξε πως οι πρόγονοι μας πάλευαν για την επιβίωση τους.

 

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,913ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img