ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚυπελλούχος Ελλάδος 2016 η ΑΕΚ!

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Κυπελλούχος Ελλάδος 2016 η ΑΕΚ!

Κυπελλούχος Ελλάδος 2016 η ΑΕΚ, αφού νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στον τελικό του θεσμού στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν απογοητευτικοί αλλά “ξύπνησαν” αργά μετά το γκολ του Τσόρι Ντομίνγκεζ στο 84′ και δεν κατάφεραν να.. σηκώσουν την κούπα. Τα γκολ για τους “κιτρινόμαυρους” οι Μάνταλος και Τζιμπούρ, με τον πρώτο να είναι και ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του αγώνα.

Οι Πειραιώτες με έναν κακό Κώστα Φορτούνη αδυνατούσαν να δημιουργήσουν τελικές προσπάθειες και, δίκαια, η “Ένωση” κατέκτησε το τρόπαιο.

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο στο Ολυμπιακό Στάδιο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να προηγείται 1-0 στο σκορ, μετά από κοντινή κεφαλιά του Μάνταλου που εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα του Βάργκας στην πλάτη της άμυνας, με τον Ρομπέρτο να φέρει τεράστια ευθύνη. Ένα πρώτο 45λεπτο, δίχως ουσιαστικές ευκαιρίες και ρυθμό. Ο Ολυμπιακός, βέβαια, ήταν καλύτερος μέχρι το 30′ όταν και άρχισε η “Ένωση” να πιέζει, “μπλοκάροντας” τον δημιουργικά. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία μπάλας και προσπαθούσαν να επιτεθούν από τα άκρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο “Δικέφαλος” μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και έπειτα από μια αντεπίθεση διπλασίασε τα τέρματά του με διαγώνιο σουτ του Τζιμπούρ απο τα δεξιά (52′). Ο Βάργκας έβγαλε τετ-α-τετ τον Αλγερινό και εκείνος “εκτέλεσε” τον Ισπανό τερματοφύλακα των Πειραιωτών, κάνοντας το 2-0. Στην συνέχεια, οι “ερυθρόλευκοι” επιχειρούσαν να απειλήσουν με γεμίσματα, χωρίς επιτυχία, αφού οι αμυντικοί της ομάδας του Στέλιου Μανωλά καθάριζαν με ευκολία. Με την είδοδο των Ιντέγε, Πάρντο και Τσόρι οι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν λίγο πιο κινητικοί αλλά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν τελική προσπάθεια, με την ΑΕΚ να αμύνεται εξαιρετικά. Όμως, στο 80ο λεπτό ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε μειώσει τη διαφορά όταν ένα σουτ-βολίδα απ’ τον Μαζουακού βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη, για να φτάσουμε στο 84′ όπου ο Ντομίνγκεζ έκανε το 2-1 με σουτ έξω από την περιοχή. Ο Αργεντινός συνδυάστηκε πολύ καλά με τον Φορτούνη και ο πρώτος σκόραρε ένα όμορφο τέρμα.

MVP: Πέτρος Μάνταλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι (53′ Ιντέγε), Φορτούνης, Φουστέρ (65′ Ντομίνγκεζ), Ερνάνι (54′ Πάρντο), Πουλίδο.

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Ανέστης, Άρθο, Γκάλο, Ντιντάκ, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον, Βάργκας (58′ Μπακάκης), Μάνταλος (81′ Τζανετόπουλος), Αραβίδης, Τζιμπούρ.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί Διαιτητή: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Πολυχρόνης Κωσταράς

Ρεπορτάζ: Γιώργος Κουρτέσης

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,913ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img