ΑρχικήΑΓΡΟΤΕΣΑντίδραση των αγροτών για τα σενάρια συμφωνίας με την Κυβέρνηση

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Αντίδραση των αγροτών για τα σενάρια συμφωνίας με την Κυβέρνηση

Το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορα «σενάρια» συμφωνά με τα οποία:

1. Η μεταβατικότητα της πλήρους εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού (20% για την κύρια σύνταξη), αντί να γίνει το 2019, θα ολοκληρωθεί το 2020, ενώ παραμένει η ίδια μεταβατικότητα ως προς το χρόνο, για την επιβολή του 7,45% εισφορά για την υγεία.

2. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, (δηλαδή τις διαρροές της κυβέρνησης), δημιουργούνται τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες για την κύρια σύνταξη, στο 12%, 14% ή 20% του «καθαρού φορολογητέου εισοδήματος» από την αγροτική δραστηριότητα. Έτσι όσοι διαλέξουν να πληρώνουν εισφορά στο 12% του εισοδήματός, θα δικαιούνται τα 12/20 της Εθνικής Σύνταξης, δηλαδή 230 ευρώ, ενώ θα έχουν αντίστοιχη μείωση και στο ανταποδοτικό τμήμα. Όσοι πληρώνουν εισφορές στο 14% του εισοδήματός τους, θα παίρνουν 14/20 της Εθνικής Σύνταξης, δηλαδή 268 ευρώ συν το ανταποδοτικό κομμάτι από τις εισφορές τους. Η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα γίνει σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, από το 2017.
Άλλωστε κυβερνητική επιδίωξη είναι η απαλλαγή του προϋπολογισμού από την χρηματοδότηση των συντάξεων που αποτελεί υποχρέωση του 3ου μνημονίου που ψήφισαν οι 222 βουλευτές των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.

3. Βασικό ρολό για όποια «ευνοϊκότερη» ρύθμιση θα έχει ο ορισμός «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης»

4. Ο ΟΓΑ διατηρεί την αυτονομία του ως ασφαλιστικός φορέας, για ένα μεταβατικό διάστημα που θα είναι όμως μέσα στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). μέχρι την κατάργησή του. Όμως αυτόνομος ή όχι ο ΟΓΑ, η αύξηση των εισφορών και η μείωση των συντάξεων είναι δεδομένη.

5. Θα γίνει συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών (παλιών και νέων) με τις επιδοτήσεις. Δηλαδή θα κρατούνται οι ασφαλιστικές οφειλές και θα παίρνουμε το υπόλοιπο από τις ενισχύσεις όπως πρότεινε και ο νέος αρχηγός της ΝΔ Κ Μητσοτάκης.

Οι «προτάσεις» αυτές δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει γράψει «στα παλιά της τα παπούτσια» το πλαισιο αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών που αποφασίσαμε στις 7 Φλεβάρη στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια και αποτέλεσε κοινό αίτημα με όλους τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρωματά στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Αθήνας .

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς στην κυβέρνηση, κάθε είδους συνεταίρους της και γνωστά «παπαγαλάκια» ότι η κυβερνητική προσπάθεια δημιουργιας συγχύσεων και αποπροσανατολισμού της ξεσηκωμένης μικρομεσαίας αγροτιάς δεν θα πιάσει .
Ενημερώνουμε τους «προθύμους», «λαγούς» κλπ, που συνωστίζονται στους «διαδρόμους του Μαξίμου» για διαλόγους απατή, ότι οι «παραχωρήσεις» της κυβέρνησης οδηγούν στο ξεκλήρισμα και την φτώχεια τους μικρομεσαίους αγρότες και ευνοούν τους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες που τα συμφέροντα τους μαζί με την κυβέρνηση εξυπηρετούν. Τέτοιες «συμφωνίες» σας τις χαρίζουμε.

Τα μπλόκα των μικρομεσαίων αγροτών, του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Η Κατερίνα Χαρβάτη τιμάται με το Παγκόσμιο Βραβείο Επιστήμης Albert Einstein

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Συμβούλιο απονέμει τιμητική διάκριση στην παλαιοανθρωπολόγο, Κατερίνα Χαρβάτη, για την έρευνά...

Εορτασμός των Αγίων Επτά Μακκαβαίων στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου πίσω από το Αρχαίο θέατρο, είναι η εικόνα των...

«Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου»: Ένα βιβλίο που αναβιώνει τις μνήμες μιας ολόκληρης γενιάς κατασκηνωτών

Το βιβλίο «Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου» αποτελεί μια κατάθεση μνήμης και εμπειριών από...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img