Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΚλείνει η Εθνική Οδός για Καλαμάτα για να συνδεθεί η νέα γέφυρα...

Κλείνει η Εθνική Οδός για Καλαμάτα για να συνδεθεί η νέα γέφυρα στην Τσακώνα

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Από τις 15 έως τις  24 Ιανουαρίου θα κλείσει ο αυτοκινητόδρομος Μεγαλόπολης Καλαμάτας για να γίνουν οι εργασίες σύνδεσης της νέας γέφυρας στην Τσακώνα. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από την παλαιά Εθνική οδό.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας αναφέρεται:

Θ Ε Μ Α : « Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα του Αυτοκινητόδρομου [Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη] από τον Α/Κ Παραδεισίων (χ.θ. 198,600) έως τον Α/Κ Τσακώνας (χ.θ. 210,600), για την ολοκλήρωση των οδικών συνδέσεων  της τοξωτής γέφυρας Τ4»

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις  του άρθρου 52 παρ. 2 του Ν. 2696/1999 ( Α-57) « Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας»
Τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 4 εδ. α’ και β’ του Ν. 2800/2000 ( Α-41) .
Τις διατάξεις του άρθρου 11 του Π.Δ. 141/91 ( Α-58) « Αρμοδιότητες Οργάνων και Υπηρεσιακές ενέργειες προσώπων Υ.Δ.Τ. σε θέματα οργάνωσης υπηρεσιών».
Την ανάγκη εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου: Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, από τον Α/Κ Παραδεισίων (χ.θ. 198,600) έως τον Α/Κ Τσακώνας (χ.θ. 210,600), για την ολοκλήρωση των οδικών συνδέσεων  της τοξωτής γέφυρας Τ4, με τον υπόλοιπο Αυτοκινητόδρομο, προς ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων,  την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την προστασία των εργαζομένων στο παραπάνω έργο.
Το υπ. αριθ. ΠΑΡ-Τ/503 από 11-01-2016 έγγραφο της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.», σύμφωνα με το οποίο η «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.»,  αιτείται την έκδοση Απόφασης, για την ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση.
Το υπ. αριθ. ΛΕ/ΚΤ/02/12/24/4992 από 12-01-2016 έγγραφο της Γ.Δ.Σ.Υ./Διεύθυνση Λ.Σ.Ε.Π. του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Το υπ. αριθ. 68299/16/83325  από 13-01-2016 έγγραφο του Τ. Τ. Αυτοκινητοδρόμων Ανατ. Πελ/σου (θετική εισήγηση).

9.  Το γεγονός ότι, από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου: «Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη» (προς Καλαμάτα και Αθήνα),  από τον Α/Κ Παραδεισίων (χ.θ. 198,600) έως τον Α/Κ Τσακώνας (χ.θ. 210,600), λόγω τέλεσης εργασιών σύνδεσης της γέφυρας Τ4 με τον υπόλοιπο Αυτοκινητόδρομο στο παραπάνω σημείο.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων στο παραπάνω τμήμα, θα εκτρέπεται στην Π. Ε. Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας, απ΄όπου θα πραγματοποιείται και η κυκλοφορία αυτών.

– Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την 15-01-2016 και ώρα 07.00, έως και την 24-01-2016.

– Η ισχύς της ανωτέρω Απόφασης ενδέχεται να παραταθεί, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι οποίες δεν επιτρέψουν την ολοκλήρωση των ανωτέρω εργασιών.

Η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.», υποχρεούται σε όλη τη διάρκεια των εργασιών, να τοποθετεί και να συντηρεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, την ισχύουσα Πρότυπη Τεχνική Προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων έργων και τα εγκεκριμένα Εγχειρίδια Λειτουργίας, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες κ.λ.π., ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική της μέριμνα και ευθύνη, η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας στην περιοχή, καθώς επίσης και για την ενημέρωση των χρηστών της οδού.

Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) ως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.»

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,752ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,648ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης

Με μεγάλη επιτυχία και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου,...

Σοβαρό τροχαίο με ανεπιτήρητη αδήλωτη αγελάδα στην παλαιά εθνική οδό Μεγαλόπολης- Καλαμάτας!

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε απόψε στην παλαιά εθνική οδό Μεγαλόπολης - Καλαμάτας , στο...

Αγωνιστική Συνεργασία ΓΕΝΟΠ: Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης του ΑΗΣ Μεγαλόπολης 5 σε βάρος των νέων εργαζόμενων

Η κατάσταση στην λειτουργία της μονάδας 5 της ΔΕΗ Μεγαλόπολης πάει από το κακό...

Ο Σύλλογος Γυναικών Μεγαλόπολης για την εκδήλωση ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο της Μεγαλόπολης έγινε σήμερα με μεγάλη επιτυχία...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img