Τρίτη, 14 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

 
Νέες τιμές αλλά και αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 3 Μαρτίου στους σταθμούς διοδίων στην εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης. Οι οδηγοί θα πληρώνουν στο Σπαθοβούνι και τη Νεστάνη, σε κάθε κατεύθυνση. Σήμερα όσοι κινούνται προς Καλαμάτα πληρώνουν μόνο στο Σπαθοβούνι, ενώ όσοι κατευθύνονται προς Αθήνα μόνο στη Νεστάνη.

 
Η εταιρεία «Μορέας» αναφέρει ότι οι τιμές επιμερίστηκαν στους δύο σταθμούς και μειώθηκαν κατά 4% έως 7%, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος. Αρμόδιοι της κοινοπραξίας μάς ενημέρωσαν ότι αυτό προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης, με το δεδομένο ότι είναι έτοιμο το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής Κόρινθος – Τρίπολη.

Δεν μπορούσαν ωστόσο να μας εξηγήσουν γιατί οι οδηγοί θα πληρώνουν λιγότερο τώρα που ο αυτοκινητόδρομος έχει βελτιωθεί, ούτε ήταν σε θέση να μας απαντήσουν αν προβλέπονται νέες αυξήσεις μέσα στο 2010. Πάντως όσα Ι.Χ. κατευθύνονται προς ενδιάμεσους προορισμούς, π.χ. Ναύπλιο, σήμερα πληρώνουν στο Σπαθοβούνι 2 ευρώ μόνο στη μία κατεύθυνση. Από τις 3 Μαρτίου θα πληρώνουν ένα ευρώ προς κάθε κατεύθυνση, δηλαδή και πάλι 2 ευρώ.

Στα τέλη Μαρτίου πάντως προβλέπεται να δοθεί στην κυκλοφορία ένα καινούργιο τμήμα μήκους 14 χλμ. στο τμήμα Αθήναιο – Λεύκτρο, με το οποίο παρακάμπτονται οι στροφές της Μεγαλόπολης και μειώνεται ο χρόνος ταξιδιού κατά 15 λεπτά.

Στο τέλος Αυγούστου θα είναι έτοιμο άλλο ένα τμήμα, στο Καλογερικό, κοντά στην Τρίπολη. Σε αυτό το κομμάτι προβλέπεται να λειτουργήσει νέος σταθμός διοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί που διαθέτουν πομποδέκτες της Αττικής οδού μπορούν να τους χρησιμοποιούν και στην εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης.

Από την Ελευθεροτυπία

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,759ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Μιχόπουλος: Οι δράσεις που διοργανώνουμε προβάλλουν τον τόπο μας δίνοντας ανάπτυξη στην περιοχή, ενισχύοντας τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν δύο σπουδαίες ποδηλατικές διοργανώσεις στην πόλη μας για πρώτη φορά...

Ημερίδα “Ιστορικές Γέφυρες στην Ελλάδα” την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: " Ιστορικές Γέφυρες...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Θεατρική παράσταση «Λέλα Καραγιάννη – Η Μάνα της Αντίστασης» το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Ο Δήμος Μεγαλόπολης σας προσκαλεί σε μια συγκινητική θεατρική παράσταση αφιερωμένη σε μια σπουδαία...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img