ΑρχικήΑΡΘΡΑΠαναγιώτης Μπούρας: Αυτές είναι οι ενέργειες μας για την παραμονή της Πυροσβεστικής...

Παναγιώτης Μπούρας: Αυτές είναι οι ενέργειες μας για την παραμονή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Μεγαλόπολη

Με δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε , ο Παναγιώτης Μπούρας μας ενημερώνει για όλες τις κινήσεις που είχε κάνει σαν Δήμαρχος Μεγαλόπολης σχετικά με το θέμα της εύρεσης χώρου για την στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης.

Ο πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπολης κατηγορεί τον Διονύσιο Παπαδόπουλο για προσπάθεια ακύρωσης  των δικών του ενεργειών.

Συγκεκριμένα αναφέρει απευθυνόμενος στον νέο Δήμαρχο….

[blockquote style=”1″]Ξεκινά, δυστυχώς, με διάθεση εντυπωσιασμού και ισοπεδωτικής λογικής, ακολουθώντας πρακτικές που πιστεύαμε πως θα απέφευγε. Διαπιστώνουμε με λύπη ότι όχι μόνο υιοθετεί αυτές τις πρακτικές, αλλά κάνει προσπάθειες να τις «βελτιώσει». Ας ελπίσουμε να σταματήσει αυτό τον ολισθηρό δρόμο άμεσα, όσο είναι ακόμα νωρίς.[/blockquote]

Διαβάστε στην συνέχεια ολόκληρο το δελτίο τύπου.

 

 

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Δημοτική Παράταξη του
Δήμου Μεγαλόπολης

Μεγαλόπολη 14/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Δημάρχου Μεγαλόπολης, σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης μεταστέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης, με τις οποίες έκανε προσπάθεια, με ατυχείς χαρακτηρισμούς, να ακυρώσει τις σχετικές ενέργειες που είχαμε αναλάβει ως Δημοτική Αρχή, είμαστε αναγκασμένοι να αναφέρουμε το παρακάτω ιστορικό που αφορά στη σχετική υπόθεση:
• Τον Ιούλιο του 2012 το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος (Πυρ.Σ.) είχε αποστείλει έγγραφο στο Δήμο Μεγαλόπολης, στο οποίο ανέφερε ότι, κατόπιν της πολιτικής που εφάρμοζε για τη μείωση του κόστους λειτουργίας των Υπηρεσιών του, λόγω και της δημοσιονομικής κρίσης, αναζητούσε, μεταξύ άλλων, δημοτικές εγκαταστάσεις που θα ήταν ικανές για τη μεταστέγαση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που στεγάζονταν σε ιδιωτικά κτίρια. Προς τούτο, ζητούσε τη συνδρομή του Δήμου μας, για την εξεύρεση εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας του, προκειμένου να μεταστεγαστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία (Π.Υ.) Μεγαλόπολης, δεδομένου ότι στεγάζεται σε ιδιωτικό κτίριο.
• Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε σε αυτό το σκοπό, και επειδή ο Δήμος δε διέθετε κατάλληλες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις εντός της πόλης της Μεγαλόπολης, προκρίναμε ως την πλέον πρόσφορη λύση, με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητή της Π.Υ. Μεγαλόπολης, την απόκτηση του κτιρίου και του οικοπέδου του πρώην Κτηνιατρείου, επί της οδού Χ. Καϊκα, το οποίο ανήκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Γι’ αυτό το λόγο αποστείλαμε το Δεκέμβριο του 2012 έγγραφο αίτημα προς τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα, ζητώντας την παραχώρηση του κτιρίου στο Δήμο Μεγαλόπολης.
• Κατόπιν του παραπάνω αιτήματος το Περιφερειακό Συμβούλιο (Περ.Σ.) Πελοποννήσου έλαβε την αρ. 499/10.12.2012 Απόφασή του με την οποία παραχώρησε το παραπάνω ακίνητο στην Π.Υ. Μεγαλόπολης γι΄ αυτό το σκοπό.
• Η Π.Υ. Μεγαλόπολης απέστειλε τον Ιούλιο του 2013 έγγραφo προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο οποίο αναφερόταν ότι, κατόπιν συνεννόησης της Υπηρεσίας με το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος (Πυρ.Σ.), κρίθηκε ότι δεν ήταν οικονομικά εφικτή η λύση της απ’ ευθείας παραχώρησης του ακινήτου στο Πυρ. Σ., προτείνοντας τη λήψη νέας Απόφασης από το Περ.Σ., για την παραχώρηση του κτιρίου στο Δήμο Μεγαλόπολης, ο οποίος θα είχε και την οικονομική δυνατότητα να εκτελέσει όποιες αναγκαίες εργασίες κρίνονταν απαραίτητες για την προετοιμασία του κτιρίου για τη μεταστέγαση της Υπηρεσίας.
• Ύστερα από το παραπάνω έγγραφο το Περ.Σ. Πελοποννήσου έλαβε την αρ. 363/29.07.2013 Απόφασή του με την οποία παραχώρησε το κτίριο στο Δήμο Μεγαλόπολης.
• Η Π.Υ. Μεγαλόπολης απέστειλε έγγραφο στο Δήμο το Σεπτέμβριο του 2013 με το οποίο γνωστοποίησε την παραπάνω Απόφαση του Περ.Σ., ζητώντας να προχωρήσει ο Δήμος στις απαιτούμενες ενέργειες για την προετοιμασία του χώρου για τη μεταστέγαση της Υπηρεσίας.
Τους αμέσως επόμενους μήνες, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, σε συνεργασία με τη διοίκηση της Π.Υ. Μεγαλόπολης, προέβησαν σε ειδικότερους ελέγχους του παραχωρούμενου κτιρίου, από τους οποίους διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν επαρκής ο διατιθέμενος χώρος, σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές, για τη πλήρη κάλυψη των αναγκών της Υπηρεσίας.
Έπειτα από αυτή τη διαπίστωση και μετά από συνάντηση που υπήρξε στο Αρχηγείο του Πυρ.Σ., στις αρχές του τρέχοντος έτους, αποφασίστηκε να προχωρήσουμε στην απόκτηση και του κτιρίου που βρίσκεται πλησίον του πρώην Κτηνιατρείου, επί των οδών Λ. Ζέρβα & Χ. Καϊκα, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
• Για αυτό το λόγο, αποστείλαμε το Φεβρουάριο του 2014, δια μέσου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, έγγραφο αίτημα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την παραχώρηση του κτιρίου.
• Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαβίβασε το αίτημά μας το Μάρτιο του 2014 στον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, συνηγορώντας στην ικανοποίησή του.
• Το Μάρτιο του 2014, μετά και από τις φήμες περί επικείμενης μεταφοράς της Π.Υ. Μεγαλόπολης σε εγκαταστάσεις της ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. στα διόδια Βελιγοστής, αποστείλαμε έγγραφο προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, ενημερώνοντάς τον για τις προσπάθειες που είχαμε κάνει, τονίζοντας τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να παραμείνει η Π.Υ. στην πόλη της Μεγαλόπολης, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε μια αντίθετη εξέλιξη. Το έγγραφο, κοινοποιήθηκε στους κ.κ. Βουλευτές του Νομού Αρκαδίας, αλλά και στους επικεφαλής των τότε δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης.
• Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας τον Απρίλιο του 2014, σε σχετική με το έγγραφό μας αναφορά, που υποβλήθηκε στις αρχές του ίδιου μήνα, στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το Βουλευτή Ν. Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνο Ζαχαριά, επιβεβαίωσε την πολιτική που ακολουθεί πανελλαδικά για την εξοικονόμηση δαπανών που προκαλούνται από μισθώσεις ακινήτων για τη στέγαση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, χωρίς όμως να αναφερθεί ειδικότερα σχετικά με το τι ακριβώς σχεδίαζε για την Π.Υ. Μεγαλόπολης.
• Τον Ιούλιο του 2014 υπηρεσιακός παράγοντας του Τμήματος Πολιτικής Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μας ενημέρωσε τηλεφωνικώς ότι θα έπρεπε να επανυποβληθεί έγγραφο αίτημα παραχώρησης από το Αρχηγείο του Πυρ.Σ, προκειμένου το ζητούμενο κτίριο να παραχωρηθεί απ’ ευθείας σε αυτό και όχι στο Δήμο, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν είναι πολιτική του Υπουργείου να παραχωρεί ιδιοκτησίες του σε φορείς που δεν προορίζονται να είναι και οι άμεσοι χρήστες τους.
• Σε συνάντηση που έγινε αμέσως μετά στο Δημαρχείο με το Διοικητή της Π.Υ., όπου ενημερώθηκε για αυτή την εξέλιξη, συμφωνήθηκε να γίνει συνεννόηση με το Αρχηγείο του Πυρ.Σ., προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα που είχε προκύψει.
Από το Σεπτέμβριο και μετά η νέα Δημοτική Αρχή προχώρησε στα αυτονόητα, δηλαδή στη προώθηση αυτού του σκοπού, από το σημείο που είχαμε φθάσει εμείς.
Έχει κάθε δικαίωμα ο κ. Δήμαρχος να προβάλει τις όποιες ενέργειες έκανε, ωστόσο δεν είναι κατανοητή η κίνησή του να ακυρώσει ό,τι έχουμε κάνει εμείς, ισχυριζόμενος ότι «μπαρουτοκαπνίστηκε» στην προσπάθειά του να «σώσει την υπόθεση», για την οποία εμείς δε ρίξαμε «ούτε μια τουφεκιά».
Ξεκινά, δυστυχώς, με διάθεση εντυπωσιασμού και ισοπεδωτικής λογικής, ακολουθώντας πρακτικές που πιστεύαμε πως θα απέφευγε. Διαπιστώνουμε με λύπη ότι όχι μόνο υιοθετεί αυτές τις πρακτικές, αλλά κάνει προσπάθειες να τις «βελτιώσει». Ας ελπίσουμε να σταματήσει αυτό τον ολισθηρό δρόμο άμεσα, όσο είναι ακόμα νωρίς.

Για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΜΠΟΥΡΑΣ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,351ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια