ΑρχικήΑΡΘΡΑ«Στιγμές από τη Φαλαισία» - Μια πρώτη βιωματική προσπάθεια ανάδειξης της ορεινής...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

«Στιγμές από τη Φαλαισία» – Μια πρώτη βιωματική προσπάθεια ανάδειξης της ορεινής Φαλαισίας μέσα από την εικόνα

 Μέσα από τη νέα ψηφιακή πρωτοβουλία «Στιγμές από τη Φαλαισία» ξεκινά μια πρώτη προσπάθεια προβολής της ορεινής Φαλαισίας και των χωριών της, με βασικό μέσο την εικόνα, τη φωτογραφία και τη βιωματική καταγραφή στιγμών της καθημερινότητας του τόπου.

Η προσπάθεια φιλοξενείται στην ιστοσελίδα
https://sites.google.com/view/stigmesfalaisias
και αποτελεί ένα ανοιχτό, εξελισσόμενο εγχείρημα που επιχειρεί να αναδείξει μικρές εικόνες της περιοχής: τα χωριά, τα τοπία, τα ξωκλήσια, τους ανθρώπους και τις αυθεντικές πλευρές της Φαλαισίας.

Το παρόν αφιέρωμα δεν αποτελεί συνολική καταγραφή της περιοχής ούτε επιχειρεί να παρουσιάσει το σύνολο της ιστορίας, των μνημείων ή των φυσικών σημείων της Φαλαισίας. Πρόκειται για το πρώτο στάδιο μιας σταδιακής προσπάθειας, η οποία θα συνεχίζεται και θα εμπλουτίζεται με νέο φωτογραφικό και θεματικό υλικό μέσα στον χρόνο.

Μέσα από τις δράσεις της πεζοπορικής – βιωματικής ομάδας «Τα Γεράκια», καταγράφονται εικόνες και εμπειρίες που αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ορεινής Αρκαδίας, χωρίς υπερβολές και χωρίς επιτηδευμένη τουριστική προσέγγιση.

Η Φαλαισία διαθέτει από μόνη της στοιχεία που μπορούν να αγγίξουν τον επισκέπτη: φυσικό τοπίο, ηρεμία, ιστορική μνήμη, παραδοσιακά χωριά και τοπική γαστρονομία. Η προσπάθεια αυτή επιδιώκει να φωτίσει αυτές τις πτυχές με απλό και ανθρώπινο τρόπο, δίνοντας έμφαση στην αυθεντικότητα και στη βιωματική εμπειρία.

Ιδιαίτερη θέση στο αφιέρωμα έχουν:

  • τα πολιτιστικά και εκκλησιαστικά μνημεία,
  • τα μικρά και γραφικά χωριά της περιοχής,
  • οι εικόνες της φύσης και της καθημερινής ζωής,
  • καθώς και στοιχεία της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι, μέσα από μικρές αλλά σταθερές δράσεις προβολής, να ενισχυθεί σταδιακά το ενδιαφέρον για τη Φαλαισία και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ήπιας και ποιοτικής επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Στο πρώτο αυτό στάδιο της προσπάθειας πολύτιμη ήταν η συμβολή του Δημήτρη Χριστόπουλου και του  Συλλόγου Ακοβιτών Αθήνας-Πειραιά «Ο Άγιος Γεώργιος» που είναι πρόεδρος και  του  Άρη  Μπαρκούρα , μέσα από τη διάθεση σημαντικού φωτογραφικού υλικού.

Η προσπάθεια συνεχίζεται, με νέες εικόνες, νέες διαδρομές και νέες στιγμές από τη Φαλαισία με ανοιχτή πρόσκληση πάντα για παρατηρήσεις και συνεργασίες.

Το σχεδιασμό και την δράση έχουν αναλάβει τα μέλη της πεζοπορικής  βιωματικής ομάδας «Τα Γεράκια», Νίκη Γιαννακοπούλου και Γιάννης Λάσκαρης.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου με 18 θέματα

Σας προσκαλούμε όπως, την 28η του μήνα Ιουλίου του έτους 2026, ημέρα της εβδομάδας...

Νέα του Συλλόγου Βασταίων

Η Αγγελική Νικολάου Γαλάνη, μέλος του Συλλόγου μας, πήρε τον δρόμο που δεν έχει...

Παραδοσιακό Πανηγύρι στο Ραψομμάτη την 1η Αυγούστου

Το Σάββατο 1η Αυγούστου διοργανώνεται παραδοσιακό πανηγύρι στο Ραψομμάτη.

Παραδοσιακό πανηγύρι την Δευτέρα 27 Ιουλίου στο Νεοχώρι Λυκόσουρας

Παραδοσιακό πανηγύρι την Δευτέρα 27 Ιουλίου στο Νεοχώρι Λυκόσουρας

ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης: Συγχαρητήριο μήνυμα για την επιτυχία των μαθητών μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Επαγγελματικού Λυκείου Μεγαλόπολης εκφράζουν τα θερμά τους...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img