Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΠλήρη στήριξη στoν ΣΕΒΙΠΕΤ από το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο Β’ Πανελλήνιο Συνέδριο...
spot_img

Πλήρη στήριξη στoν ΣΕΒΙΠΕΤ από το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο Β’ Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Για την ενίσχυση των ΒΙΠΕ και τη δημιουργία νέων αναπτυξιακών προοπτικών για την περιοχή μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής στο Β’ Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών, που πραγματοποιήθηκε στην Αγριά Βόλου στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2025.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τρουπής τόνισε την ανάγκη άμεσης επέκτασης της ΒΙΠΕ Τρίπολης για να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση από νέες επιχειρήσεις που επιθυμούν να επενδύσουν στην περιοχή, υπογράμμισε την αναγκαιότητα αναβάθμισης της λειτουργίας της ΒΙΠΕ, με αλλαγή του φορέα διαχείρισης, δίνοντας στους εγκατεστημένους επιχειρηματίες ενεργό ρόλο στις αποφάσεις και επισήμανε τη σημασία της ταχύτερης και πιο αποτελεσματικής ανταπόκρισης στις ανάγκες τους.

Πρόσθεσε ακόμη ότι στη διαδικασία αυτή, το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις, ακόμα και οικονομικά στο μέτρο των δυνατοτήτων του, αν χρειαστεί.

Όσον αφορά το Επιχειρηματικό Πάρκο Μεγαλόπολης, ο κ. Τρουπής υποστήριξε την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσής του, ώστε να ενταχθεί λειτουργικά στο πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης και να καταστεί βασικός αναπτυξιακός πόλος για την περιοχή. Επιπλέον, σημείωσε την ανάγκη χρηματοδοτικών εργαλείων και ενός ευέλικτου φορέα διαχείρισης, που θα διασφαλίσει τη σύνδεση του Πάρκου με κρίσιμες υποδομές, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της περιοχής.

Στο συνέδριο, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, το Επιμελητήριο Αρκαδίας εκπροσωπήθηκε και από τον Β’ Αντιπρόεδρο, κ. Νίκο Τότση, το μέλος του Δ.Σ., κ. Σωτήρη Καραγιάννη, και την Αν. Πρόεδρο του Τμήματος Μεταποίησης, κα. Χριστίνα Παρασκευοπούλου-Σύριου, οι οποίοι ανέδειξαν τα κρίσιμα ζητήματα της τοπικής επιχειρηματικότητας και την ανάγκη στρατηγικής παρέμβασης για τη βιώσιμη ανάπτυξη των ΒΙΠΕ στην περιοχή.

Δελτίο τύπου

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,748ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,658ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

FamTrip Επιμελητηρίου Αρκαδίας – Η Αρκαδία που ξεχωρίζει: Προσκυνηματικός Τουρισμός και αυθεντικές εμπειρίες

Με όχημα την ταυτότητα «This is Arcadia», το Επιμελητήριο Αρκαδίας υλοποίησε μια ολοκληρωμένη στρατηγική...

Γιορτή Λαδιού το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στον Αναβρυτό

Για 6η συνεχόμενη χρονιά ο σύλλογος διοργανώνει την καθιερωμένη γιορτή του λαδιού το Σάββατο...

Εκδήλωση από την ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην Τρίπολη: Όχι στην Καύση Απορριμμάτων

Την Δευτέρα 24/11/25 στην Αίθουσα του εργατικού κέντρου Αρκαδίας και ώρα 18.30 θα γίνει...

Βιομηχανία παραγωγής λιπασμάτων-Μόλυνση Περιβάλλοντος

  Η βιομηχανία παραγωγής λιπασμάτων συμβάλλει στη μόλυνση του περιβάλλοντος μέσω της εκπομπής αερίων...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img