ΑρχικήΑΡΘΡΑΠροσκυνηματική Εκδρομή στο Ναύπλιο το Σάββατο 19 Ιουλίου

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Προσκυνηματική Εκδρομή στο Ναύπλιο το Σάββατο 19 Ιουλίου

Με τη χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού, το Σάββατο 19 Ιουλίου 2025, η Ιερά μας Μητρόπολη προγραμματίζει ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή  στην πόλη του Ναυπλίου.  Στις 7 το πρωί, θα αναχωρήσουμε από το Παρεκκλήσιο της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης με πρώτο προορισμό τον Ι.Ν.Αγ.Λουκά στα Λευκάκια Ναυπλίου όπου θα προσκυνήσουμε λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως καθώς και πολλών άλλων Αγίων και εν συνεχεία θα επισκεφτούμε το μουσείο που βρίσκεται κάτω από τον Ι.Ναό με φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα του Αγίου.

Έπειτα θα συνεχίσουμε το προσκύνημα μας στον Ι.Ν.Αγ.Αναστασίου του νεομάρτυρος, πολιούχου της πόλεως του Ναυπλίου όπου θα προσκυνήσουμε τον τόπο που μαρτύρησε καθώς και το δένδρο που τον κρεμάσανε οι Τούρκοι το 1655. Στο Ναό αυτό, που είναι αφιερωμένος στη Γέννηση της Θεοτόκου φυλάσσονται προσωπικά αντικείμενα  του Αγ.Αρσενίου του Καππαδόκου και  το στασίδι του Νικηταρά,  Αγωνιστή του 1821.

Σε μικρή απόσταση από τον τόπο μαρτυρίου Του Αγ.Αναστασίου βρίσκεται ο Ι.Ν.Αγ.Σπυρίδωνος που είναι ο τόπος θυσίας Του πρώτου Κυβερνήτη της Πατρίδος μας Ιωάννου Καποδίστρια. Εκεί, στο δεξιό μέρος της εισόδου του Ναού υπάρχει μέχρι τις ημέρες μας το σημάδι στο τοίχο από τη σφαίρα που διαπέρασε θανάσιμα το σώμα του.

Αφού προσκυνήσουμε στο Ναό αυτό, θα ακολουθήσει ελεύθερη ώρα για περιήγηση στα σοκάκια της πόλεως του Ναυπλίου μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων – προκαταβολή: Αθανασία Μπίζιου 6978.491.099

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου με 18 θέματα

Σας προσκαλούμε όπως, την 28η του μήνα Ιουλίου του έτους 2026, ημέρα της εβδομάδας...

Νέα του Συλλόγου Βασταίων

Η Αγγελική Νικολάου Γαλάνη, μέλος του Συλλόγου μας, πήρε τον δρόμο που δεν έχει...

Παραδοσιακό Πανηγύρι στο Ραψομμάτη την 1η Αυγούστου

Το Σάββατο 1η Αυγούστου διοργανώνεται παραδοσιακό πανηγύρι στο Ραψομμάτη.

Παραδοσιακό πανηγύρι την Δευτέρα 27 Ιουλίου στο Νεοχώρι Λυκόσουρας

Παραδοσιακό πανηγύρι την Δευτέρα 27 Ιουλίου στο Νεοχώρι Λυκόσουρας

ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης: Συγχαρητήριο μήνυμα για την επιτυχία των μαθητών μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Επαγγελματικού Λυκείου Μεγαλόπολης εκφράζουν τα θερμά τους...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img